Fem en fredag / Livet / Lycka

Bild via Pinterest.

Fem en fredag v.10 Livet

 1. Vem är du?
  Här är jag och hur är jag.
 2. Vad gör du med livet?
  Personligheten förändras med åren. Folk blir mindre neurotiska mer samvetsgranna och vänliga. Och de blir också lyckligare. Man skulle kunna tro att vi är som lyckligast när vi är unga, starka och friska. Folk är ofta lyckliga då, men sen sjunker lyckonivån fram tills de är 50-55 år. Sedan vänder det uppåt, och i 80-årsåldern är man oftast som lyckligast. Så din lyckligast tid kan ligga framför dig.” Din personlighet SVT.
  Jag är mellan 50-55 just nu. Eventuellt en tid då lyckonivån dippar ner till botten? Klimakteriet, menopaus och en kropp i förfall. Också en tid då man funderar på vem man är och vad man vill förändra och hur man ska fortsätta framåt.
 3. Har du en femårsplan?
  Nej.
 4. Vad är lycka?
  Lycka är att promenera barfota på en lagom varm folktom sandstrand vid havet! Det är något jag verkligen längtar efter! ”Lycka är ett glatt och förnöjsamt liv. Ta vara på de små ögonblicken av njutning i vardagen, att visa lite vänlighet mot andra, och att uppskatta det du har.” ”Många verkar tro och tycka att man måste fylla varenda sekund i livet med roligheter, annars har man på något sätt misslyckats. Ungefär som folk som anser att man måste vara ständigt lycklig och inte riktigt förstår att det finns ganska mycket emellan ”lycka” och ”olycka”.
  Människolivet går i vågor och vi gör klokt i att inte sträva emot.
 5. Vad guidar dig genom livet?
  Intuition och magkänsla. Tid, tysthet och reflektion. Egna och andras erfarenheter.

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.