Kvinnor / fokus / kvinnodagen

Bilder via Pinterest.

”Kvinnodagen handlar inte om att applådera kvinnor för att de är bra mammor, systrar, fruar, döttrar. Det handlar om att inse att detta är själva problemet. För den här applåden tjänar inte kvinnor. Denna applåd säkerställer att kvinnor tjänar män.” farida.d.author

”40-timmar arbetsvecka utgick från att det var någon annan som skötte hem, städning, barn, ärenden, inköp, matlagning, tvätt och mysfaktorn. Det är alltså fullt normalt att känna att man inte mäktar med eller till och med håller på att gå under. Det betyder INTE att du är misslyckad. Traditionellt var det männen som arbetade utanför hemmet. Dvs den lättare delen av de två – det finns alltså forskning som stödjer att det är mer påfrestande och stressigt att sköta markservice, barn, hem än att ha ett heltidsjobb. …De flesta familjer kan idag inte leva på en lön.” Läs vidare hos Fi Lindfors.

I hate this whole “women can be sexy at fifty!” narrative. At what age will society stop demanding I try to be hot and just let me turn into an old swamp witch, as nature intended?” / Jenna Peterson

”I know as a woman I’m supposed to be afraid of getting older but I love this shit so much. Every year I sink deeper into this bath of unapologetic realness and it’s amazing.” womensrights_news

”Tyvärr finns det saker som många av oss kvinnor ber om ursäkt för som inte alls är nödvändiga. Nu är det dags att sluta be om förlåtelse och stå upp för oss själva. När vi i princip ber om ursäkt för att vi finns har det gått för långt.” / Metro.

”Att inte bry sig om hur man ser ut är det mest provocerande en kvinna kan göra. Låt det sjunka in. Tänk om vi kvinnor sket lite mer i hur vi såg ut & fokuserade på annat istället? Vilken kraft & tid som skulle frigöras! För att inte tala om all business som skulle gå i konken. Men det är svårt att strunta i sitt yttre som kvinna för samhället ser till att vi ”rättar oss i ledet”. Vi får höra att vi ser trötta ut utan smink & att vårt naturliga kroppshår är ofräscht.” FiLindfors.

Nej betyder nej. Nej betyder inte övertala mig.

De flesta våldsbrott utförs av män. Men hur kommer det sig då att kvinnor betraktas som det irrationella, känslomässigt instabila könet? via korsstygnstourrettes

Till alla kvinnor som blir stämplade med att vara:
aggressiva – fortsätt med att vara bestämda.
bossiga – fortsätt att leda.
problematiska – fortsätt att säga sanningen.
för mycket – fortsätt att ta plats.
för besvärliga – fortsätt att ställa de svåra frågorna!

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.