Trevlig helg / fredagslistan / skolan

Trevlig helg

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
-Ska vi göra burpees? -Woohoo! Sprid positiv energi! Smitta andra med glädje! biglittlefeelings

VECKANS CITAT:
”De lyckligaste paren är en person som har kort minne och dålig hörsel, och en annan person med kort stubin och som övertänker allting.” Förresten, jag tror att jag är båda! 🙂 allisclare

VECKANS ROLIGA:
You should be dancing! Dumma mig 🙂 stachura.solidsquad och YouTube.

VECKANS SKRATT:
-I want UK. I want U, K!? That smile! samandmonica
-They finally kissed? Welcome to the club. samandmonica

VECKANS GLADA:
Finn Aldén-Joyce ska köpa löparskor 🙂 finnaldenjoyce

VECKANS KNASIGA:
Om du säger till din man att köpa bindor med vingar. Pads with wings. twodears

VECKANS TV:
Vad sjunger La La Gunilla? Här är låttexten. ”Judgments made Without a clue You don’t know me And who are you Talking shit Behind closed doors Spreading rumors…”
Jag har lyssnat en minut av låten och de första sekunderna tyckte jag att jag hörde Dschinghis Khan! 🙂

VECKANS SÖTA:
Carina Berg med Björn Gustafsson, Kristian Luuk och Erik Berg. Aftonbladet.

VECKANS FINA:
Niklas Rueth Snygg klassisk klädstil för killar! niklinio

VECKANS TIPS:
”Om du hatar alla, då behöver du äta någonting. Om du tror att alla hatar dig, då behöver du sova.”

VECKANS UTROPSTECKEN:
”Att Taylor Swift utnämnts till årets person av Time Magazine är en vinst för mänskligheten men en käftsmäll för extremhögern. Sångerskan Taylor Swift har blivit utnämnd till Årets person av Time Magazine. Titeln och omslaget, där hon ses posera med sin katt, har upprört extremhögra människor runtom i USA. Att en kvinna som sjunger om tidigare förhållanden, tar plats och har lyckats skapa ett systerskap mellan kvinnor runtom i världen.” helagotland.
”Superstjärnan Taylor Swift är en maktfaktor i USA:s presidentval – därför har hon blivit en måltavla för konspirationsteoretiker.” YLE.

DAGENS SAMHÄLLE:
Förvara droger eller tvingas böta för att slippa misshandel. Aftonbladet.

VECKANS POLITIK:
Din pension göder groteska bonusar. Aftonbladet.

VECKANS FUNDERING:
Vad får barn lära sig i skolan? Är det att kunna analog klocka, klippa rakt med sax, skrivstil, hushållsekonomi, överslagsräkning, …

VECKANS SÄMSTA:
”Över hela Sverige ska skolan spara… Frågan är hur dyrt det kommer bli på lång sikt att ”spara” in på kort sikt. Det finns en åtgärd som har den största effekten på både individ och samhälle – det är att klara skolan.” LÄS hela detta kloka och viktiga inlägg, inkl kommentarer, hos Nina Rung.

VECKANS FÖRÄNDRING:
”Det har gått 50 år sedan vi införde 40-timmarsveckan i Sverige och kortare arbetstid testas på flera håll i landet. Kortare arbetsvecka – med bibehållen lön. SVT.
”En arbetstidsförkortning, som gällde för alla, skulle kunna ge lägre kostnader för sjukvården, ett hållbart arbetsliv och fler som skulle orka jobba till pensionsålder. Frågan om sex timmars arbetsdag lyfts igen. Vinster för hälsan finns men också risk för högre intensitet på jobbet.” Arbetsmiljö.

VECKANS FEMINISM:
”Inte alla män!” (spend several hours in a snake pit.) womensrights_news

VECKANS SYSTERSKAP:
”Vi har NOG med motstånd i samhället, och behöver inte inbördes hugga på varenda liten oenighet och kritisera varje initiativ. Konstigt nog är det oftast kvinnor som är hårdast mot varandra, och lägger orimligt mycket tid på att offentligt plocka isär och avfärda varandras insatser. ”För det är lätt att känna sig hotad, lätt att falla in i de alltför vanliga mönstren av kvinnlig konkurrens. Det krävs ett visst mod och självförtroende för att våga lyfta de yngre systrarna.” vulverinekoos

VECKANS HÄLSA:
”Vi är utvecklade för att exponera vår hud för solens hela naturliga spektrum av ljus under dagtid, och att leva helt mörkt (med undantag för rött som i eld) under natten. Brist på naturligt ljus kan vara en av anledningarna till många hälsobesvär. Ett sätt att få mer rött ljus är att vara utomhus vid solnedgång och soluppgång och att då exponera så stor del av kroppen man kan för ljuset. En halvtimme före och efter solens upp- och nedgång kan vi utsätta oss för det ljus vi präglats för under evolutionen.
För att få övriga spektran av naturligt ljus – alltså även naturligt blått och grönt ljus – är det bra att vistas utomhus utan så mycket kläder man kan vid andra tillfällen under dagen, utan solglasögon eller solkräm (utan att bränna dig). Det viktiga är att få hela spektrat för att få rätt balans. Huden och kroppen törstar efter det viktiga röda ljuset i vår tid, där vi ofta är omgivna av konstgjort ljus överallt, dygnet runt.” Läs mera om rödljusterapi 4health.

VECKANS KVINNOHÄLSA:
”Kronisk inflammation – när skyddet orsakar oss skada. När vårt immunförsvar går i baklås skadas våra egna celler och risken för sjukdom ökar kraftigt. Allt fler åkommor och välfärdssjukdomar tycks hänga samman med inflammation. När immunförsvaret utfört sitt uppdrag, att nedkämpa en yttre fiende, är dess uppgift att dra sig tillbaka och lugnt och stilla invänta nästa attack. Vid så kallade autoimmuna sjukdomar har den här mekanismen hängt sig, immunsystemet fortsätter arbeta och orsakar kroniska inflammationer eller allergiska reaktioner i den egna kroppen.” Werlabs.
”Många har mage-tarm-problematik. Det kan röra sig om alltifrån parasiter, överväxt av svamp, SIBO (Small Intestinal Bacterial Overgrowth), obalans i tarmfloran, läckande tarm m.m. I själva verket har 50 procent av de som har någon autoimmun sjukdom också SIBO.” Holistic.

VECKANS BLOGG-TIPS:
”Ser du någon som du tycker gör dåliga val så är du välkommen att tycka i ditt eget huvud. Vad du sedan lämpligen gör när du interagerar med personen ifråga är att diskutera hur hen har tänkt och om det finns något du kan hjälpa till med. Vem vet? Kanske växer ni båda i processen. Livet är orättvist. Att acceptera detta är en bra plats att börja, både då det gäller tacksamhet för det som är gott i ens eget liv och då det gäller hur man ser på sina medmänniskor. Lev väl.” LÄS HELA detta kloka inlägg hos Monnah.
”Vad händer om vi lever ett liv där utgångspunkten är att människor som det går bra för per automatik är onda och att alla som det går mindre bra för är det stackars synd om och måste tas omhand? Inte leder det till tillväxt i alla fall, det är jag tämligen övertygad om.” Tankar runt tillväxt. Monnah.

VECKANS BOK:
”De flesta människor, särskilt mycket ambitiösa människor, är olyckliga på grund av hur de mäter sina framsteg. Vi har alla ett ”ideal”, ett rörligt mål som alltid är utom räckhåll. När vi mäter oss mot detta ideal är vi i ”the GAP” (mellanrummet) . Men när vi mäter oss mot våra tidigare jag, är vi i ”the GAIN” (få, vinna).” The Gap and The Gain av Dan Sullivan & Dr Benjamin Hardy.

VECKANS TÄNKVÄRDA:
”Har du någonsin blivit kallad ”för mycket” eller blivit tillsagd att ”va realistisk?” Utstrålar du en passion för livet som får dig att känna dig missförstådd, konstig eller malplacerad?
That’s Bold of You är en uppmaning att avläsa de etiketter samhället har satt på dig – svår, känslig, skrämmande, galen, för högljudd, för tyst, för oberoende, etc. – och omfamna att vara din egen version av ”för mycket”. Det är den delen av dig som talar högt och tydligt till din unikhet och din vilja att uttrycka vem du är. Det är källan till din självkänsla, din individualitet, dina normer och det som ger dig glädje… och det är dags att återta dess kraft. Det är dags att säga adjö till ”förlåt” och pressen att anpassa sig, och istället eftertryckligt omfamna det som gör dig annorlunda och djärv. That’s Bold of You: How To Thrive as Your Most Vibrant, Weird, and Real Self av Case Kenny.

VECKANS INSIKT:
”Du kanske också har märkt att när du är trött eller känner dig stressad så är du ännu mer känslig för ljud? Det är en naturlig mekanism som kroppen sänder ut eftersom hjärnan är så smart så den berättar för dig när du behöver vila. Du blir alltså mer ljudkänslig eftersom du då behöver dra dig tillbaka till mer lugn och ro. Många högkänsliga personer vet inte att ett lugnt nervsystem och balansering av detta, också minskar ångest, oro och stress.” SoulMind.

VECKANS KLOKA:
Förlåtelse inte är en känsla, det är ett beslut. Förlåtelse är lika mycket till för den som förlåter, som den som blir förlåten. När jag känner alla negativa känslor bubbla upp, kan jag påminna mig om att jag har förlåtit. Till slut upphör de negativa känslorna att göra sig påminda. Och den som blivit förlåten behöver inte ens veta om något!” hos Underbara Clara.

VECKANS BARN:
”Ditt barn är kanske inte klängigt för att det behöver något, utan för att deras språk är fysisk beröring. Kanske säger ditt barn –Kolla på mig! -Titta vad jag kan! för tionde gången, inte för att de vill ha din uppmärksamhet utan för att deras språk är ord av bekräftelse och uppskattning. Barn lär sig att bli människor och de lär sig även vad som får dem att känna sig som mest älskade.” elizabeth_mitchell_johnson

VECKANS TANKE:
”Du kommer alltid att vara ung i någons ögon och gammal i någon annans ögon. Begåvad för viss men hopplös för andra. Världen kommer aldrig att kunna enas om EN definition av dig.” Jay Shetty.

VECKANS VISDOM:
Ett av de mest underskattade kärleksspråken är nyfikenhet. Om du har känt att du inte blir sedd eller lyssnad på. Det är någonting helt annorlunda att uppleva att få någons genuina intresse! Någon som är nyfiken på dig, dina känslor, ditt hjärta och din inre värld. haileypaigemagee

VECKANS INSTAGRAM-TIPS:
case.kenny

VECKANS KÄNSLA:
Jag är inte så intressant. Jag är bara någons mamma. Någons fru, dotter, kollega och så vidare. Jag har inte huvudrollen i mitt eget liv. Det gör mig inte så mycket men

Tillägg 21/2 KÄNSLA2: Min dotter är så klok! Hon har den bästa egenskap man kan ha; inlevelseförmåga.

Dagens låt: Sean Paul – Get buzy

Publicerat den
Kategoriserat som Fredagslistan

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.