Selfie / Kungligt

Foto: Nilla Tankebubblor 2014.

Här hakar jag på Klimakteriehäxan och Hanna och skriver lite om kungligt.

 1. Har du besökt något slott som turist? Vilket i så fall, och vad tyckte du?
  Stockholms slott besökte jag med mina barn 2012. Vi har även besökt Solliden på Öland 2006. Kalmar slott var vi på 2014. När jag var 13 år så åkte jag med mina föräldrar på en hel del slott i trakterna runt Mälaren. Det är fint att titta på konst, arkitektur, inredning och trädgårdar. Det finns många slott i Sverige. Kolla på Slottsguiden.
 2. Drömde du om att bli prins/prinsessa när du var liten?
  Nej det har jag aldrig gjort. Jag var inte särskilt ”prinsessig” av mig.
 3. Sitter svenska regentlängden kvar i minnet sedan skoltiden?
  Jag har aldrig kunnat rabbla alla. Vill man friska upp minnet så finns alla här ”Från Gustav Vasa fram till den nuvarande regenten, Carl XVI Gustaf, har Sverige haft 23 regenter.” Kolla på Livrustkammaren.
 4. Tittar du på tv när kungliga evenemang sänds? Om ja, berätta varför?
  Jag brukar titta på Nobelfesten och jag gillar att titta på bröllop. Jag har sett på och kan rekommendera Tronen på TV4. Drottning Silvia 80 år SVT, Sveriges sista kungar på SVT, Sanningen om kungahuset Windsor SVT. Jag gillar mest historiska dokumentärer men jag gillar även spelade serier som The Crown på Netflix.
 5. Har du läst brittiske prins Harrys självbiografi ”Den andre” (Spare)? Om ja, vad tyckte du i så fall?
  Nej men jag har sett Harry och Meghan på Netflix. Jag såg den när den kom och det var intressant att höra Harrys egna ord. …Det är trist att det har skurit sig så mellan honom och hans bror.
 6. Bör Carl XVI Gustaf avgå till förmån för sin dotter?
  ”Sveriges kung Carl XVI Gustaf bör följa drottning Margrethes exempel, manas det på sina håll. Det är lite märkligt. Har Carl XVI Gustaf också genomgått en jobbig ryggoperation? Kanske blir han också tvungen att abdikera en dag när fysiken sviktar. Kanske inte. I alla händelser är det viktiga att en eventuell abdikation när den tiden kommer sker av rätt anledning. Att republikaner vill trivialisera monarkin är inte en sådan anledning.” citat från Smp.
  Kungafamiljen representerar Sverige långsiktigt och mycket bättre än vad politiker gör.
  Tillägg 17/2: Se Månsson Colt intervjua Silvia SVT.
Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

7 kommentarer

  1. Det har varit ovanligt många program på tv om kungligt under 2023.
   Jag hoppas att hinna haka på din Selfie-utmaning någon mer gång. 🙂

 1. Det svenska kungahuset gör ett jättebra jobb och promotar vårt land i så många olika sammanhang. Att vara avundsjuk för att de klär sig fint och bor på slott är löjligt, de har ju knappt något privatliv. Det engelska kungahuset däremot, det tycker jag är slöseri med pengar, för mycket skandaler och för lite hjärta och hjärna….

 2. Vad roligt att du också hängde på veckans tema. Tycker det är kul att läsa allas ståndpunkter kring kungligheter. Jag tycker helt klart att de gör ett bra jobb. Sen kan man ju fundera en hel del kring det ekonomiska. Behöver de verkligen ha de stora inkomster som de har?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.