Söndag / advent / julskyltning

Söndag i punktform


Tjejerna
Fyra tjejer som lärde känna varandra i grundskolan och har hållit kontakten sedan dess. Vi träffades och åt middag tillsammans i torsdags. Så mysigt att träffas. Jag tycker så mycket om er! ❤️

Snapchat
Här kan du läsa om hur det går till med Snapchat. Hur skapar jag en snap? och andra frågor. Jag gillar grupp-chattar!

Julen
Den sannolika inspirationen till jultomten är biskopen Sankt Nikolaus, som på 300-talet levde i staden Myra i våra dagars Turkiet. Nikolaus skrev in sig i kyrkohistorien genom sin stora givmildhet och genom att han gav sina gåvor i obemärkthet.” Världens Historia.

Julgran
Detta året har vi en utegran. P hämtade hem den från sina föräldrars skog i fredags. Det är så fint nu när det har kommit snö. I morse var det så mycket snö att det blev dags att skotta. Den meteorologiska vintern kom den 29 november i år.

Helgen
I lördags var vi och hälsade på hos sonen. Han har bott hemifrån i tre månader nu! Han trivs bra i sin studentlägenhet. Vi tog med honom på lunch och shopping.

Advent
Så mysigt det var att tända en brasa och ljuslyktor i igår kväll. Idag var det dags att tända första ljuset i advent! Jag började morgonen med att se julkalendern på tv.

Julskyltning
Mamma och jag tog en runda tillsammans och tittade runt lite i affärer. Det var fint pyntat och öppet i många affärer. En häst-skjuts åkte runt på gatorna. Jag fixade bland annat en julklapp till vårt julklappsspel på jobbet.

2 kommentarer

 1. Jag skaffade snapchat eftersom barn och barnbarn hänger där. Jag blev galen på alla pling om uppdateringar så nu är den borta. Räcker gott med facebook, insta och youtube för mig. Min hjärna orkar inte ta in mer info och mer trams..jag är den enda som inte sitter o glor på mobilen i bussen på väg till stan, (tio minuters väg) för jag tycker om att sitta o titta ut och bara vara. Jag är nog för gammal för det mesta som gäller idag.
  Det är stort när barnen flyttar hemifrån, plötsligt känns de som barn igen,…

  1. Instagram har jag haft sedan 2012. (Det var det första jag skaffade när jag köpte smartphone!) Då var det utan reklam, utan förslag, utan reels. Bättre eftersom det gick snabbare att bli klar. Nu kan man ju fastna hur länge som helst…
   Facebook har jag undvikt, men jag skaffade det ändå 2021, mest för att kunna använda Messenger.
   Snapchat skaffade jag 2018. Det är det roligaste sättet att hålla kontakt med sina vänner på!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.