Trevlig helg / fredagslistan / fattigdom

Trevlig helg
Bild: LindsayLetters från 2017.

Fredagslistan

VECKANS SÖTA:
Lauren Jones & James Bartlett dansar till Me Too – Meghan Trainor der_tanzbogen

VECKANS FINA:
Isdans. Gabriella Papadakis och Guillaume Cizeron: ”Find Me” 2019-20 Free Dance. YouTube.

VECKANS SKRATT:
Folk frågar mig varför jag, som både snygg och smart, är singel.
Mitt svar är – Jag är överkvalificerad. / thesinglewoman.

VECKANS SMARTA:
Dykarantiloper klarar sig undan från att bli tagna av hyenor. successfoundation.

VECKANS ROLIGA:
-They said you sound like an owl!
-Who? -Who? 🙂

VECKANS INSTAGRAM-TIPS:
Bemästra den subtila konsten att säga nej på jobbet artigt med dessa enkla fraser. / the_bestt_you.

VECKANS TOKIGA:
När jag ska söka jobb och de frågar efter referenser. Jag tror att jag ska göra samma sak! Låt mig få prata med några av dina nöjda anställda tack! / femalequotient.

VECKANS TÅRÖGDA:
En liten flicka lämnar ett ”hemligt meddelande” om semestern med mamma. Så söt! / majicallynews.

VECKANS FILM:
”Killers of the Flower Moon”, baserad på David Granns hyllade bästsäljande bok, utspelar sig i 1920-talets Oklahoma och skildrar seriemord på ursprungsbefolkningen i den oljerika Osage Nation, en serie brutala brott som kom att kallas ”Reign of Terror”. Regi: Martin Scorsese. (Denna är jag nyfiken på!)

VECKANS TV:
Beckham (Netflix) var riktigt bra. Välgjord dokumentär om David Backham tycker jag.

VECKANS SÄMSTA:
Det finns fattiga barn i Sverige, idag precis som på 70-talet. En vanlig uppfattning är att fattiga barn finns långt borta ”i Afrika och andra länder” och att samhället tar hand om fattigdom i Sverige. När EU:s barnkonvention talar om barnets rätt till en skälig levnadsstandard är det i relation till den normala levnadsstandarden i det land där barnet lever. Det går alltså inte att säga att vi inte har någon barnfattigdom i Sverige med motiveringen att det finns barn i andra länder som har det mycket sämre.” Stadsmissionen.

VECKANS POLITIK:
”Den fattigdom som tar sig uttryck i att inte kunna förse sig själv och sin familj med mat, hela eller delar av månaden, är inget som ger några större rubriker i vårt land. Sveriges Stadsmissioners fattigdomsmätningar säger något viktigt om vad Stadsmissionen i Sverige gör för insatser för de ekonomiskt mest utsatta. Den allra vanligaste gruppen vi hjälper är människor som lever med långvarigt försörjningsstöd. Det är en stor grupp människor som efter många år har en urholkad ekonomi efter att ha levt på ett lågt ekonomiskt bistånd. Ett bistånd vars hela syfte är att det ska vara tillfälligt. Vi har också uppmärksammat att drygt tio procent av de som får en insats från Stadsmissionen är människor som har rättigheter i vårt välfärdssystem som inte tillgodosetts: de ohjälpta.” Sveriges stadsmissioner.

VECKANS SAMHÄLLE:
Islamister är långsinta. De ruvar på hämnd länge. De vill hämnas och de vill ha upprättelse. De vill att du aldrig ska känna dig säker någonstans. Du behöver hela tiden vara på din vakt. Avsikten är att sprida skräck, och det är meningen är att vi ska bli personligen rädda.
Men man vinner inte något på att anpassa sig till fanatiker. De är inte ute efter att förhandla. Inom terrorismforskning talar man om tre ”R” (Revenge, Retaliation, Renown) – hämnd, upprättelse och uppmärksamhet – inom islamistisk militant fundamentalism. Unga män mår illa – och söker sig till radikala rörelser. Smp och Yle.

VECKANS WTF:
”Naturlig graviditet är en av de farligaste saker som livmoderbärare och för den delen ofödda barn kan utsättas för. Den civilisatoriska utvecklingen kräver att framsteg görs i riktning att avlasta människan från denna naturliga men hopplöst föråldrade bördan” Aftonbladet.
-”Om någon nu vill hävda att den där Joar bara är en dum politikersnubbe som försöker vara lite duktig och modern och vill bespara kvinnor våra ”föråldrade bördor”, och att den här typen av strömningar och riksdagsmotioner INTE ideologiskt hör samman med både ”mensen är onödig”, häxbränningar, cervixsekret-shadowbans, hemförlossningsmotstånd, själv-ID och den sköna nya värld (läs Huxley) som håller på att formas. – så vill jag informera om att det är HÖG TID att ta av skygglapparna.” Läs hos Vulverine.

VECKANS FEMINISM:
”Var hon besvärlig? Eller skyddade hon sin energi och satte gränser, och du tog det personligt? / femaleqoutient

VECKANS SYSTERSKAP:
Motståndet och kampen du känner kallas i själva verket utveckling.

VECKANS INSIKT:
Instagram-tips: Recovering manchild. Zachary Watson realzachthinkshare.

VECKANS UTROPSTECKEN:
Istället för att säga att ”Jag inte har tid.” Försök att säga att ”Det är inte något jag prioriterar.” och se hur det känns.

VECKANS ORD:
Phubbing är vanan att snubba en fysiskt närvarande person till förmån för en mobiltelefon.” Wikipedia. (Jag hittade detta via Annika med bloggen Life in the suburb.)

VECKANS BLOGG:
”En hungrig människa är en foglig människa.” Dietkulturen vill att det här är det enda vi ska tänka på. Samhället vill att det här är det enda vi ska tänka på. Om vi är upptagna med att försöka forma våra kroppar efter ouppnåeliga ideal har vi ingen ork att tänka och agera på andra, viktiga frågor och problem. Vikt är inte hälsa. Läs ett bra blogg-inlägg hos Erica Pixelie.

VECKANS HÄLSA:
Fyra stadier av klimakterie och menopaus.
Bara att lyfta saker fixar ett ton grejer!
Instagram-tips: Elisabeth Dunker heavy_health.

VECKANS KVINNOHÄLSA:
”Ingen vet exakt hur många ägg du har kvar. AMH (Anti Müllerian Hormone) är inte ett mått på det. Vi kvinnor dör med massor av ägg kvar i stockarna, det enda som händer i det biologiska åldrandet är att de slutar svara på hormonell stimulans från hypofysen, INTE att de tar slut. ”Äggreserven” är INTE ett mått på fertilitet!” Läs mera här hos Vulverine.

VECKANS HÅR:
Min hårtyp: 2b Wavy (defined waves) A bit resistant to styling. Hair has more of a defined ”S” pattern. Hair tends to be frizzy. Andre Walker Hair Typing System.
Messy beach waves är det enkla alternativet för 2B hår eftersom detta är ditt hårs naturliga stil. Att applicera en lockkräm hjälper till att bekämpa frizz.” 2B-hår hamnar mellan rakt och lockigt, och den idealiska längden för denna hårtyp är mellan kort och lång. Att klippa håret mellan käken och axeln kommer att uppmuntra dina lockar att lyfta och studsa naturligt i vackra vågor. Styling-tips för 2b från HolisticEnchilada.

VECKANS CITAT:
”Berättelsen om de två vargarna är en populär legend av okänt exakt ursprung, men vanligtvis förknippad med Cherokee. Legenden är en berättelse om en farfar eller äldre som använder en metafor om två vargar, en ond och en god, som slåss inom honom för att förklara inre konflikter för hans barnbarn, eller annan ung person. När den unge frågar vilken varg som vinner svarar farfar ”Den du matar”.

VECKANS BARN:
”Ett barn säger inte till dig att det har haft en jobbig dag. Barnet säger –Vill du leka med mig? och så följa efter dig vart du än går. Barnet vill var med dig, kanske krama dig och sitta i ditt knä. Det behöver din närhet för att tanka ny energi. / michellejones.g.

VECKANS FÖRÄLDRASKAP:
”Under hela vår föräldraresa undrar vi om vi gör tillräckligt för att förbereda våra barn för världens hårda verklighet. Dr. Gabor säger här i huvudsak att vi inte behöver oroa oss för detta – deras liv kommer att utsätta dem för massor av besvikelse, och att vi inte avsiktligt behöver lägga till mer. Vårt jobb är att lära dem att hantera den besvikelsen. Och att klara sig behöver inte betyda att de ska vara vara oberoende av stöd och kärlek. Som föräldrar måste vi lära våra barn att hantera sorg och på ett effektivt sätt ta sig igenom dessa nedslående upplevelser och leva ett målmedvetet, lyckligt liv. Om vi kan göra detta kommer våra barn att klara sig bra i världen. gabormatemd via theparentproject

VECKANS BLOGG-TIPS:
”När är jag glad? Efter ett träningspass är jag glad. På en promenad är jag glad. I fysisk närhet med min familj är jag glad. Så jag gjorde mer av det. Tillät mig. Tog tiden och kunde rättfärdiga det för mig själv som att det var som kbt. Terapi i handling.” Komma vidare i terapi och höra sin inre röst. / Elsa Billgren.

VECKANS TÄNKVÄRDA:
”Jag satt där med problemet i ytterligare en timme, och genom att hålla fast vid det skulle jag till slut nästan alltid komma på något mer originellt.” Mitt arbete var mer kreativt än hans helt enkelt för att jag var beredd att hålla fast vid problemet längre. ”De mest kreativa proffsen lekte alltid med problemet mycket längre innan de försökte lösa det. Eftersom de var beredda att tolerera det där lilla obehaget, som ångest, som vi alla upplever när vi inte har löst det.”
Creativity is not a talent. It is a way of operating.”
John Cleese pratar om kreativitet. VideoArts YouTube.

VECKANS TANKESÄTT:
Hur villig är du att uppleva motsatsen till det du vill? Att lära dig någonting nytt kommer att få dig att känna dig dum medan det egentligen gör dig mer intelligent. Lyssna här! på nathaliesteffner.

VECKANS VISDOM:
”En del människor förstår inte dina ord. Medans andra inte behöver ord för att förstår dig. / jayshetty

VECKANS KLOKA:
”Shoutout till människor vars vänlighet inte är en strategi utan ett sätt att leva. / case.kenny

VECKANS FUNDERING:
”Att bli vuxen är att inse att allt du behöver är ett hem, en stabil inkomst och en trygg partner. / iheartintelligence.

VECKANS TANKE:
”Skulle du någonsin bli offer för andra människors bitterhet, svartsjuka, lögner och osäkerhet. Var inte arg. Kom ihåg att saker och ting kan vara värre: Du kan vara dem. / iheartintelligence.

VECKANS TIPS:
”Det finns ingen skam att uttrycka sina känslor och att vara sårbar. I själva verket är gråt faktiskt bra för dig mentalt, känslomässigt och har några oväntade fysiska fördelar.” / jayshettypodcast Lili Reinhart.

VECKANS KÄNSLA:
”Människor som börjar gråta när de ska uttrycka sina känslor är de mest oskyldiga varelserna på jorden. Såra dem inte. / iheartintelligence.

Dagens låt: Mansionair – Astronaut (something about your love)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.