Fem en fredag / egenskaper

Mitt kök. Foto: Nilla Tankebubblor.

Fem en fredag v.42 egenskaper

 1. Vad är du för kort för att göra?
  ”Spela basket bra.” skriver Elisamatilda. Jag skulle kunna kopiera alla hennes svar idag. Fast att jag inte spelar basket så bra har nog inte med längden att göra. 🙂 Jag tyckte i alla fall att det var roligt när jag gick i skolan. Jag är 168 cm och jag känner mig sällan för kort. Jag når upp till översta hyllan i köksskåpen.
  (Enligt de senaste uppgifterna, från 2017, är män i genomsnitt 180 cm långa, och kvinnor i genomsnitt är 166 cm SCB.)
 2. Vad är du för envis för att göra?
  ”Att ge upp när jag letar efter något.” Om man skulle beskriva mig så dyker nog ordet envis upp. Jag känner mig ofta envis …men även att jag lätt ger upp.
 3. Vad är du för rädd för att göra?
  ”Hoppa fallskärm och bungyjump.” Jag blev mamma när jag var 30 år och efter det hände något. Jag blev mera riskmedveten tror jag. Försiktigare och i vissa fall lite fegare. Nu för tiden, som samhället har blivit, är jag mera rädd för att vara ute ensam när det är mörkt.
 4. Vad är du för lat för att göra?
  ”Städa upp bland våra matlådor som tar upp en massa plats i ett skåp.” Här kan jag inte kopiera svaret för det är, som ni kan se, städat i lådan för matlådor! 🙂 (Vi använder lådor av glas med plastlock. Jag lägger en komplett portion i varje låda, som jag sedan fryser in.) Men det finns såklart andra saker jag är för lat för att göra. Vet inte ens var jag ska börja med att räkna upp allt.
 5. Vad är du för ung för att göra?
  ”Gå i pension.” Jag är också för ung för pension med mina 51 år. Annars är jag nog inte för ung för särskilt mycket längre.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.