Fem en fredag / Teamövning

Bilder: SVT och Crayola.

Fem en fredag v.37 team-övning

 • 1. Vem av Astrid Lindgrens karaktärer är din favorit?
  Jag gillar verkligen Astrid Lindgren och alla hennes böcker, så det är svårt att välja! Den jag väljer som favorit blir Emil i Lönneberga.
 • 2. Om du kunde åka tillbaka i tiden, var skulle du åka då?
  Jag skulle åka tillbaka till tiden före plast och före miljöförstöringen började. Innan vi hade elektricitet och innan bilar fanns. (Så till Lönneberga i Småland i början av 1900-talet vore mysigt.)
 • 3. Vilket var ditt första jobb?
  Jag jobbade i tillverkningsindustrin.
 • 4. Om utomjordingar landade på jorden, vem skulle du rekommendera dem att prata med?
  Det beror på. Finns det någon som kan tolka?
  (Tillägg 15/9: Kolla in följande bra förslag på denna frågan från andra deltagare:
 • Elisamatilda: Barack Obama. Av alla politiker känns han som den mest proffsiga att ta den pucken.
 • Paula: Sir David Attenborough!
 • BP: Angela Merkel. Den kvinnan skulle till och med utomjordingar lyssna på 😉
 • Debutsky: Ta ett snack med Putin? Och föra honom till en annan planet.)
 • 5. Om du var tvungen att äta en krita, vilken färg skulle du välja?
  Jag hade denna kartongen med 64 kritor när jag gick i lågstadiet. Det fanns en guld-, en silver- och en brons-krita i den! (fast de skulle jag inte vilja äta). Min favoritfärg som liten var gul, varmgul. Nu gillar jag ljusgrönt och blått. Om jag behövde äta upp en krita skulle jag välja en som ser aptitlig ut, kanske röd? Om jag blir kladdig om läpparna är röd kanske bra, en som liknar läppstift. 🙂 Färgerna har så fina namn också. Kolla denna listan! Jag väljer scarlet eller kanske tickle me pink.
Publicerat den
Kategoriserat som Fem en fredag

1 kommentar

 1. Hahaha! Det var då en helt ny idé – rentav en snilleblixt att länka till olika svar till fråga 4. Det var ett helt nytt grepp. Bra där!
  Att återgå till början av 1900-talet – nja! Okej vad gäller miljöförstöring, men inte levnadsstandarden på den tiden. Men som alltid – man kan inte få allt här i livet;-)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.