Augusti 2023 månaden i bilder

Tankebubblor månaden i bilder
Foto: Nilla Tankebubblor.

Augusti sammanfattat i nio bilder. Månaden har till största delen handlat om att sonen har flyttat hemifrån.

Denna månaden var det fullmåne den 1/8 och den 31/8.

Du har säkert hört uttrycket ”once in a blue moon” som betyder att något händer mycket sällan.  Men varför säger man så? Jo, begreppet blå måne betyder att det infaller två fullmånar i samma kalendermånad, och de händer mycket sällan.
De flesta år har tolv fulla månar som inträffar ungefär en gång per kalendermånad, men utöver den cykeln på tolv månader så innehåller varje sol-kalenderår elva dagar extra. Dessa extra dagar samlas så att vartannat eller var tredje år finns det plats för en extra fullmåne.
Rymdstyrelsen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.