Trevlig helg / fredagslistan / frigörelse

Trevlig helg
Bild: Blomsterlandet 2015 chokladblommor.

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
Så söt! Bebis upptäcker sin fot. peanut.baby.love

VECKANS GLADA:
Günther Krabbenhöft dansar loss på Parookaville Electronic Music Festival i Tyskland.

VECKANS SKRATT:
-OMG I’ve finally discovered what’s wrong with my brain: on the left side, there is nothing right, on the right side, there is nothing left. 🙂
-Why did the mansplainer drown in the puddle? It was a well, actually. 🙂

VECKANS GARV:
-Är du en vuxen? -Nej jag är fortfarande ett barn. -Jag visste det! 🙂 Kolla här ship.

VECKANS ROLIGA:
Att förklara läggdags för barn som säger att de inte är trötta: ”Det handlar inte om hur trött du är. Det handlar om hur trött du gör alla andra.” 🙂 pnmag

VECKANS NATUR:
En vithövdad havsörn fångar en fisk med klorna och flyttar den till näbben under tiden som den flyger. Mark Smith.

VECKANS FILM:
”Gillade du inte hur Ken framställdes? Gjorde det dig obekväm att se hans identitet knuten enbart till hans upplevda romantiska intresse och att han bara validerades när den sågs genom hennes blick? Du är verkligen nära att inse något stort, sötnos. Fortsätt så.” / Kalynn Bayron

VECKANS TANKE:
”Tydligen triggar Barbie-filmen människor i giftiga relationer att ta sig ur dem. Glöm en Oscar. Barbie borde vinna ett Nobels fredspris för denna public service.” / 4Livs

VECKANS INSTAGRAM-TIPS:
”Jag tycker att den gyllene regeln för män borde vara: Om du är man, säg inget till en kvinna på gatan som du inte vill att en man ska säga till dig i fängelset.” / Peter White hos womensrights_news

VECKANS TV:
Den 8 september är det dags för nya avsnitt av Svenska Nyheter.

VECKANS MILJÖ:
”Här är mina tre favoriter på tema klimat/miljö i Sommar i P1:
Maria Wolrath-Söderberg. ”jag har minsann sopsorterat så då kan jag flyga”.
Bo Landin. En riktig veteran i sammanhanget, som jobbat i 50 år med de här frågorna.
Andreas Cervenka. Inte om klimatfrågan i sig, men med tanke på hur stor inverkan ekonomin har på klimatet är det här högst relevant också. Skrämmande och ofattbart om hur ekonomiska system fungerar.” Maria Soxbo.

VECKANS SÄMSTA:
”Genom att sända koranbränningarna och videor där han kritiserar islam tjänar Salwan Momika pengar på Tiktok. Enligt hans egna uppgifter rör det sig om några tusen kronor per livesändning. –Jag får ingen hjälp av socialtjänsten så jag lever på de pengarna.” I en intervju med TT vid det senaste tillfället sade han att han inte kommer att sluta, trots att hans manifestationer anses bidra till att försämra säkerhetsläget i Sverige. Aftonbladet.

VECKANS WTF:
Prostitution… Vill vi ha statligt reglerad prostitution i Sverige, som i Tyskland? ”Statligt reglerad prostitution sägs det men jag vill snarare påstå att det här rör sig om statligt reglerad människohandel med kvinnor från Rumänien, Bulgarien och andra fattiga länder. Detta är alltså Europa 2023.” Läs hela testen här hos polisen och författaren simonhaggstrom.
Lyssna på Simon Häggström i Efter Fem på TV4. ”Männen dikterar villkoren.” Apropå den digitala bordellen OnlyFans. Kvinnor drabbar av psykisk ohälsa med mera.

VECKANS SAMHÄLLE:
”Kan vi snälla sluta låtsas som att avklädda bilder eller videos har med makt och kvinnors frigörelse att göra. Bara sluta. De enda med makt är de som betalar. De enda med makt är de som äger plattformarna. De enda med makt är de som dikterar önskemålen. ”Istället för diskussionen om enskilda kvinnor borde diskussionen handla om vem som köper, varför de köper och hur vi stänger ner skiten.” Läs hela texten hos Nina Rung.

VECKANS POLITIK:
Apropå Fotboll och firande som skjuts på framtiden på grund av den höjda terrorhotsnivån i Sverige. ”Hade världen inte styrts av icke-demokratier, fanatiker och män som hatar allt Sverige står för så hade ni blivit hyllade av ALLA. Nu får vi se när och om ni kan mötas av folkets jubel. Jubel likt det ni möttes av 2019 när ni OCKSÅ tog hem VM-bronset.” Nina Rung.

VECKANS FEMINISM:
”I kampen för jämställdhet för kvinnor säger många att ”feminismen kommer att bryta upp äktenskap och familjer”… Vet du vad? Det är okej. Om din idé av ett framgångsrikt äktenskap är beroende av kvinnoförtryck, så är det inte alls värt det.” Medium.

VECKANS CITAT:
”När straffet för abort efter våldtäkt är strängare än straffet för våldtäkt, det är då man vet att det är ett krig mot kvinnor.” / M. Safa

VECKANS TIPS:
“Jag tycker att vi borde sluta kalla feminister ”feminister” och bara börja kalla människor som inte är feministister för ”sexister” – och då är alla andra bara människor.” / Maisie Williams
”En kvinna som ljuger förstör alla kvinnors trovärdighet, men en man som våldtar eller överfaller förstör inte alla mäns trovärdighet. Om detta inte är manligt privilegium så vet jag inte vad!” / Mehreen Khawaja (Upworthy)

VECKANS KVINNOHÄLSA:
Hos Vulverine inkl kommentarer kan man läsa om svampinfektioner, candida, sötsug, antibiotika, kost, autoimmuna sjukdomar, immunförsvar och annat intressant. vulverinekoos

VECKANS ORD:
”I den här artikeln kommer du att lära dig mer om det stärkande örtteet Pau D’arco med dess imponerande historia. Pau D’arco te görs av innerbarken från de två sydamerikanska träden inom familjen lapacho med de mer specifika namnen La pacho Colorado och La pacho Morado.” Hälsa som livsstil.

VECKANS BOK:
”Hur påverkas vi egentligen av att vi menstruerar? Och hur kan menstruations-cykelns olika faser lära oss mer om vårt mående och vår hälsa? Det är frågor som yogaprofilen och tvåbarnsmamman Sheila Arnell svar på i sin bok De inre årstiderna. Menscykeln kan delas in i fyra faser (som ibland omnämns som de inre årstiderna) och kopplas ofta till olika energinivåer och ett spektrum av känslotillstånd.” / Mothr

VECKANS KLOKA:
Någon som är känslomässigt otillgänglig kan ofta få någon som är känslomässigt tillgänglig att känna sig som om deras basbehov är för mycket. / poemsvibe

VECKANS INSIKT:
”Människor undviker obekväma samtal för att ”bevara friden”. Men frid är inte målet med en relation. Kärlek är. Och när vi älskar någon, har vi de svåra samtalen för kärlekens skull. Ingen kärlek är värt att bevara om vi måste ljuga för att behålla den. / Jillian Turecki.

VECKANS FÖRÄLDRASKAP:
”Med barn gäller kvantitet framför kvalité. Inte att göra så himla märkvärdiga saker ihop. Utan att finnas där jämt, jämt, jämt. När barnen flyger ifrån mig, vill jag att de ska tänka tillbaka och minnas att det alltid fanns tid. Att jag inte bara var försjunken i mitt jobb och massa måsten. Att jag inte satte min värld framför deras. Och att när de återvänder som vuxna har jag fortfarande all tid i världen för dem.” Underbara Clara.

VECKANS TÄNKVÄRDA:
Motståndet och kampen du känner är i själva verket utveckling.

VECKANS VISDOM:
Du kan inte bestämma din framtid, men du kan bestämma dina vanor. Och vanorna påverkar din framtid.

VECKANS TANKESÄTT:
It’s not what happens, it’s how you handle it!

Dagens låt: Swedish House Mafia, The Weeknd – Moth to a flame

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.