Trevlig helg / fredagslistan / huksittande

Trevlig helg
Foto: Nilla Tankebubblor 2016.

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
När någon svarar -Vilket bra förslag! -Vi gör det nu på en gång! För det mesta är det ju annars -Är du säkert på det? -Ska vi inte vänta lite och fundera på saken först. I ett förhållande verkar det som om man turas om att bromsa varandra. Men ibland kan det hända att man även är överens och får saker gjorda.

VECKANS GLADA:
Ta hand om ditt lockiga hår! cyrl_cymru

VECKANS SKRATT:
Denna bebisen har ett så härligt skratt! the_dogist_0

VECKANS GARV:
”Vuxenlivet är att ständigt hitta på nya lösenord, klaga över hur trött man är och undra vad man ska laga till middag.” / Argabibliotekstanten

VECKANS ROLIGA:
Ordning och reda hemma! 🙂 Yohan Ulloa yohanulloaa

VECKANS TV:
Tareqs matresa, med Tony Irving, till England. Så bra!

VECKANS INSTAGRAM-TIPS:
Små filmklipp med fantastisk musik. (t ex Gotye och Kimbra) themusicaddiict

VECKANS MILJÖ:
Klimat och väder är inte samma sak. Sverige är inte representativt. Extremväder kan innebära både torka och översvämningar. Denna sommar visar hur klimatförändringar ser ut världen över. Läs mera hos Maria Soxbo.

VECKANS SAMHÄLLE:
”Även Sveriges jobbigaste invånare måste få ha sin yttrandefrihet. Om inte han har den, har till slut ingen den.” Aftonbladet.

VECKANS POLITIK:
Yttrandefrihet handlar om att rätten att säga, skriva och tycka vad man vill.
…men att bränna?? När det gäller bränder borde någon annan regel träda in….?
”Det är olagligt att göra upp eld på offentliga platser. Det gäller alltså inte bara koraner utan man får inte heller tända eld på en stol på offentliga platser. Så bränn inga saker på allmän plats i Finland.” Omni.

VECKANS FUNDERING:
Så varför har vi ingen lag i Sverige som förbjuder folk att bränna saker på allmän plats? Det hade ju onekligen sparat oss en hel del bekymmer.

VECKANS FEMINISM:
”Jag tycker inte det är feminism att kämpa för att få lov att leva som män i ett kapitalistiskt patriarkat.” Läs detta inlägg hos Vulverine.

VECKANS BLOGG-TIPS:
”Om förbättringar i våra vardagsliv hade framstått som möjliga hade kanske inte semestern varit lika helig och desperationen inte lika stor om den inte blev som man tänkt sig.”
”I kapitalismen är ”semester” en slags konsumtionsvara. Det kostar att vara ledig från jobbet och allt det vi förväntas göra på semestern kostar. Att inte arbeta räcker liksom inte i sig självt utan vi måste under de veckor vi slipper arbete producera en njutbar semester där vi får både återhämtning och olika ”upplevelser”. / Fanny Åström. arsinoe.se

VECKANS CITAT:
“What a strange world. We trade our days for things.” – Atticus Poetry, Love Her Wild

VECKANS KVINNOHÄLSA:
”Jag anser att endometrios bör lyftas ur gynboxen och studeras samt behandlas för vad det är; en immundysfunktion. Den drabbar förstås personer med kvinnlig fysiologi främst eftersom de har mer östrogen och ett faktiskt endometrium, men i grund och botten är det en folksjukdom som alla andra, starkt kopplad till vår västerländska livsstil. Även om den nu är ärftlig. Eftersom den betraktas som enbart en kvinnosjukdom, i ett misogynt samhälle, så är också forskningen ibland otroligt felriktad.” Vulverine.

VECKANS ORD:
”Konventionell medicin har en förkärlek för att avskriva saker som ärftliga och strunta i epigenetik, d.v.s att vi ändå har möjlighet att förändra våra och våra barns genetiska förutsättningar, både under våra egna liv och över generationer.” Vulverine.

VECKANS HÄLSA:
Testa rörlighet i stortå yogaövning på knä. (Jag klarar den, men det stramar! Jag behöver verkligen denna övningen!)
Huksittande med fötterna rakt fram, utan vanliga fel. (Denna klarar jag bra.)
Att stå på ett ben (Det går bra. Men skulle säkert gå ännu bättre med mer mellanrum mellan stortån och tån intill.)
Att trycka ifrån med stortån när man går. (Jag tänker på det när jag går.)
Fler tester och övningar för fötterna hittar du hos Anna Sparre och Rasmus Svärd.

VECKANS KLOKA:
När du och din flickvän bråkar, behöver ni båda komma ihåg att det är ni två mot problemet och inte du mot henne.

VECKANS TÄNKVÄRDA:
”Jag känner mig sårad och jag behöver tid att bearbeta mina känslor så att jag kan kommunicera bättre med dig.” är ett helt giltigt svar och jag önskar att vi använde det mer i ögonblick av konflikt.

VECKANS VISDOM:
”Du pratar och delar med dig av vad som händer. Kanske gråter du eller uttrycker någon känsla. Men den du pratar med börjar att ge oönskade råd, de erbjuder dig den ljusa sidan (”nåja, x hände åtminstone inte!”) eller så börjar de känna ångest.
Men du vill inte bli fixad. Du vill bara att någon lyssnar och finns där.
-Många av oss har upplevt att det inte finns någon tolerans för stress. Vi tror att allt måste fixas. Det måste finnas en lösning. Vi vet inte hur man faktiskt bara finns där för någon. Att bara lyssna. Att fråga dem hur vi kan stödja dem. Det är en kärleksfull handling att lita på någons förmåga. Att fråga dem vad de behöver i det ögonblicket. Dr. Nicole LePera.

VECKANS KÄNSLA:
Du måste älska på ett sätt som får personen du älskar att känna sig fri.

VECKANS TANKESÄTT:
Var lycklig med flit! Gå ut. Stretcha. Läs en bok. Ring en vän. Meditera. Skriv dagbok. Drick vatten. Ät bra mat. Andas. Lär dig något nytt. Uttryck tacksamhet. Jaga solen. Dansa. Skapa magi!

Dagens låt: Dagny – Same again for love

2 kommentarer

  1. Apropå ”vilket bra förslag” – inom improteater är det alldeles rätt respons. När jag gått kurser har vi fått lära oss att bejaka varandras idéer och infall, om man säger nej så stannar oftast interaktionen upp. Där gäller det att haka på och bygga vidare på det som ens ”improkompisar” lägger fram. I riktiga livet fungerar det kanske inte alltid så bra att hoppa på alla infall, men att vara lyhörd och positiv brukar vara bra för att bejaka varandra

    1. Precis, det stannar upp. Man tappar glöden och motivationen.
      Man kan ju bara glida med lite, om än så bara för en stund!
      Don’t kill my vibe 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.