Söndag / semester / flytt

Söndag i punktform

Semester
Tredje veckan på semestern och också den sista… är nu snart förbi. Imorgon ska jag åka till jobbet igen. Lika bra det… vädret är så trist. Det ser ut att bli regnigt, mulet och svalt de kommande dygnen.

Flyttbestyr
Veckan har gått till att hjälpa grabben med att ordna saker inför flytten. Vi åkte iväg i tisdags och han fick nyckel till sin studentlägenhet! Den ser jättefin ut. Det kommer att bli spännande! I torsdags var P och jag på Ikea för att köpa några hyllor och andra saker till honom.

Sommarjobb
Grabben jobbar in i det sista. Han delar ut tidningar och paket. Det vill säga han är iväg på natten mellan cirka ett och fem. Skolan börjar om två veckor.

Budget
Jag hittar goda råd inför studentlivet. Behöver du hjälp att få koll på din ekonomi kan du använda dig av Konsumentverkets budgetkalkyl.
”Börja spara tidigt. Ju tidigare du börjar spara, desto mer tid har dina pengar att växa. Gör sparandet till en prioritet. Lägg undan pengar varje månad som du ska spara och rör dem inte för något annat. Betala dig själv först. Låt en bestämd summa pengar överföras automatiskt från ditt konto till ditt sparkonto varje månad när din inkomst trillar in. Gör en budget och håll dig till den. Se till att du vet vad dina pengar går till varje månad så att du kan skapa utrymme för att spara.” Spartips.
Så här gör du en hushållsbudget och tips för att spara på matkostnaden.

Fika
Jag hälsade på hos mamma och vi lyxade till det med bakelser efter en promenad på stan. Alltid mysigt att prata en stund och titta i fotoalbum.

Söndag
Nu är det sista dagen på semestern. Ett visst vemod.

4 kommentarer

  1. Sista dagen här också… Men jag lovar mig själv att försöka hålla kvar sommar/semesterkänslan så länge det bara går, även om jag börjar jobba och det regnar och regnar… Jag får fortsätta titta på mina bilder från Italien. 🙂

    Ha en fin söndag och önskar dig en smidig första arbetsvecka.

  2. Vilka fina bakelser!
    Roligt att sonen fått en bra studentlägenhet, det brukar vara sådan oro inför terminsstart gällande boendet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.