Glad måndag / naturen / jordning

Foto: Nilla Tankebubblor.

Det är inte svårt att ha en glad måndag när man har semester! Jag gör som Hanna och deltar i temat Glad Måndag hos Carita med bloggen Debutsky’s Blog – Inne i huvudet på en författare.

Det som gör mig extra glad är promenaden i lördags. Att se, dofta och känna skogen. Ljusgrönt är min favoritfärg. Jag gillar doften av jord och skog och av sommarregn. Helst skulle jag ha gått barfota!

”Vem har inte reagerat på den starka doft som ett lätt sommarregn för med sig? Denna doft kallas petrichor och består dels av geosmin, dels av doftpartiklar (aerosoler) som växterna ger ifrån sig när det regnar. Eftersom det finns mest växtlighet när det är sommar är petrichor tydligast när det är varmt ute. Dessutom sprider sig dofter lättare vid hög temperatur.” Därför luktar det sommar Forskning.se.

”Bäst jordning får man av att bada i havet eller sjöar men även marken ger tillgång till de välbehövliga negativt laddade fria elektronerna. Gå barfota utomhus på gräs, jord, sand, sten eller i naturligt vatten så ofta som möjligt. Sitt eller ligg i gräs eller i sand, sitt på berg och klippor och bada i havet. Ha händerna i jord och jobba i trädgården.” Om jordning Lymfsystemet.se.

”Jorden under oss är en obegränsad källa till läkande energi i form av fria elektroner. Detta är redan ett välkänt vetenskapligt faktum, men ändå något som de flesta av oss kanske inte känner till. Att vara jordad innebär att man har direkt kontakt med Jorden och då ”absorberar” fria elektroner.” Jordning ger läkande energi Morotsliv.

Dagens låt: Barbro Hörberg – med ögon känsliga för grönt

3 kommentarer

  1. Vad roligt att också du är med. Tre nya har kommit under kort tid – länkar till din blogg på en lista jag har av deltagare. Då kanske du får fler besökare hit.
    Det betyder inte att du måste vara med alla måndagar.

  2. Vad trevligt att du också ville vara med på Glad måndag. Hade ingen aning om vad som gör att det doftar ”sommar” men nu vet jag. Tack för det. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.