Fem en fredag / harmoni

Foto: Nilla Tankebubblor juli 2021.

Fem en fredag v.23 harmoni

 1. När var du senast mest balanserad?
  Helt spontant kommer jag att tänka på denna helgen 2018 då jag var på träningsresa! Det finns såklart många fler tillfällen också.
  ”Människolivet går i vågor och vi gör klokt i att inte sträva emot. Känslor kommer och går som vågor på havet”. …Så lyckan och balansen, den kommer och går hela tiden. Det handlar också en hel del om att anpassa sina förväntningar på hur saker ska vara.
 2. Hur är ditt liv när du känner ro i kroppen?
  Känslan av att ha kontroll. Känslan av att ligga bra till tidsmässigt med saker, att hinna med det man vill göra. Att känna att jag mår bra och i kroppen och i tanken. Att kroppen känns frisk och stark.
 3. Vad får dig att stressa ner?
  Att gå en promenad i skogen. Att åka båt eller att vara vid vatten. Att bada i havet. Att basta. Att få massage.
 4. Vilken del av ditt liv skulle behöva lite mer harmoni?
  Sinnet. Jag skulle vilja fördjupa mig i meditation.
  När vi är stressade är det lätt att komma in i repetitiva och destruktiva tankemönster som ger ångest och oro, ytlig andning och gör kroppen spänd. När vi mediterar försöker vi träna och lära upp vårt sinne att fokusera på en sak i taget. Det kan vara vårt andetag, ett föremål som till exempel ett ljus eller hur fötterna nuddar marken när du promenerar. När vi gör det kan vi släppa taget om tankar och intryck som inte är relevanta eller viktiga för vår överlevnad just nu. När tankarna får stillas och tystas blir vi mer närvarande i oss själva, och kan lyssna till vår inre röst, vår inre sanning.” yogobe.com
 5. Vad för hobby eller aktivitet ger dig mest avkoppling?
  Yoga och pilates eller den bästa blandningen; Body Balance! Musik, att dansa eller att spela ett instrument. Eller att helt enkelt bara slappa en stund i tv-soffan med någon bra serie.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.