Trevlig helg / fredagslistan / fötter

Trevlig helg
Foto: Nilla Tankebubblor

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
Piloten på flygplanet säger till min 5-åriga dotter -Vet du, du skulle kunna bli en flygvärdinna när du blir stor? Hon svarar: -Jag skulle också kunna äga flygplanet! via Rebecca Papin.

VECKANS KLOKA:
Goda råd för att ordna barnkalas. Husmoderskunskap från Vardagens mysterium.

VECKANS TV:
Jag ville ju se Gift vid första ögonkastet i måndags! …Inte ishockey.
Jag klagade redan 2007 – Varför går sporten före allting annat i tv-tablån?

VECKANS SKRATT:
Sista bokstaven i alfabetet. Generation Z, time is running out for them. That’s why they have an app called tik tok tik tok… Hör hela hos Finlay finlaycomedy.

VECKANS TÅRÖGDA:
Driver, Andy Popescu, is brought to tears and overcome with emotion, while fulfilling the passenger’s dream of riding in a Lamborghini. YouTube.

VECKANS SORGLIGA:
Vanessa… mybabydolls

VECKANS MILJÖ:
Skulle gåvor kunna få fler – som egentligen inte är så intresserade av klimat och omställning – att nappa, för att gratis är gott? Vilken typ av ”statlig gåva” kopplat till omställning skulle ni vilja se? / Maria Soxbo.

VECKANS SÄMSTA:
”…you look at what’s happening last night in Sweden. Sweden, who would believe this. Sweden. They took in large numbers. They’re having problems like they never thought possible.” sa Trumpen 2017. BBC. Ska han få rätt? För det känns, på löpsedlarna, som om det händer någonting otäckt i Sverige varje kväll.
”Alltfler människor drabbas rent slumpmässigt av skjutningar och sprängningar, visar en analys från polisen. ”Utvecklingen går i en negativ riktning och det är väldigt allvarligt när utomstående drabbas av det dödliga våldet och gängkonflikterna” DN.
”Sedan november 2016 för polisen på regeringens uppdrag statistik över antalet bekräftade skjutningar. De skjutningar och sprängningar som polisen ser i samhället är en del av en komplex problembild, det pågår ett arbete inom Polismyndigheten att försöka minska skjutningarna, men det kommer att ta tid.” Polisen.
”Generellt har dödligheten i samband med skjutningar i Sverige ökat de senaste åren.” SVT.

VECKANS SAMHÄLLE:
”Sveriges Sis-hem har gått upp i stabsläge med anledning av den senaste tidens rymningar. Vi har en utveckling med ökat våld, en ökad kriminalitet och en ökad ohälsa. I allt lägre åldrar.” SVT.

VECKANS ORD:
”Statens institutionsstyrelse, SiS, bedriver individuellt anpassad tvångsvård och verkställer sluten ungdomsvård. I samverkan med socialtjänsten ger vi barn, ungdomar och klienter med allvarliga och omfattande psykosociala problem bättre förutsättningar för ett socialt fungerande liv utan missbruk och kriminalitet.” SiS.

VECKANS INSIKT:
Why You Should Compliment People Behind Their Backs. “Flourishing environments where workers feel ‘seen’ and appreciated have higher productivity, less absenteeism, less disengagement and more creativity among many other benefits.” The old adage says if someone gossips with you, they’ll gossip about you. That works the same with positive gossip. / Caroline Miller.

VECKANS MODE:
Hitta tips på hur du klär dig efter din kroppstyp enligt Kibbe body type.
herstylecode, theconceptwardrobe, olgabrylinska, gabriellearruda, vestfroken och så Underbara Clara.

VECKANS VIKTIGA:
I’m at a point in my life where I no longer have expectations, I have requirements.

VECKANS FEMINISM:
Om skönhetsingepp. Men även en ytlig kvinna har rätt att få korrekt medicinsk information och patientsäker behandling. ”Denna bransch har såklart allt att vinna på att spä på kvinnors självhat och mörka de medicinska risker som finns i plastikkirurgin.” Läs hos Fanny.

VECKANS KVINNOHÄLSA:
”Energitjuvar kan ta olika form. t ex Att bli mobbad, att bli utstött ur den sociala gemenskapen eller att ha en känsla av att inte vara behövd. Läs mera på ett_enklare_liv och boken Nya självläkande människan av Sanna Ehdin.

VECKANS HÄLSA:
”Världshälsoorganisationen WHO uppdaterade sina riktlinjer gällande sötningsmedel och avråder numera från användning av sötningsmedel som inte är socker. Dessutom tyder resultaten från genomgången på att det kan finnas potentiella biverkningar av användningen av sötningsmedel som inte är socker. ”Människor måste överväga andra sätt att minska intaget av socker, till exempel genom att äta mat med naturligt förekommande sockerarter, som frukt, eller osötad mat och dryck”. YLE.

VECKANS LÄRDOM:
”Vi föds med perfekta fötter, med tår som är separerade med utrymme mellan dem. Tyvärr är det så att de flesta moderna skor klämmer ihop våra tår på ett sätt som inte är naturligt.”
Om du har bestämt dig för att byta till barfotaskor, eller minimalistiska skor som det också kallas, så är det följande kriterier du bör utgå ifrån: Zero drop. Bred tåbox. (Tåboxen ska vara bredare än dina tår så att de får tillräckligt utrymme att sprida ut sig.) Tunn och flexibel sula. Läs mera om detta på Naturliga skor och hos Living by Miriam.

VECKANS UTROPSTECKEN:
Instead of saying I don’t have time. Try saying It’s not a priority.
and see how that feels.

VECKANS TANKESÄTT:
Over-explaining is a trauma response from walking on eggshells or dealing with emotionally reactive people. You don’t need proof of why you are or are not doing something.

VECKANS INSTAGRAM-TIPS:
”The reason why you self-sabotage is because it allows you to predict what is going to happen, which is giving you the illusion of self control.” goodbyejournals.

VECKANS TÄNKVÄRDA:
”Visa hur empati ser ut praktiskt genom tröst och att finnas tillhands. Tillåt jobbiga känslor att existera utan att fixas.” …Känslan att känna sig hörd i sin upplevelse. Den känslan bör inte ges bara genom ordet förlåt. / Förskolepedagogen Tomas Kaya. Läs hos peter_rung_

VECKANS CITAT:
”Everyone you meet always asks if you have a career, are married or own a house as if life was some kind of grocery list. But no one ever asks if you are happy. / Heath Ledger.

VECKANS VISDOM:
”The world will never appreciate the good you do a million times, but will criticize the one wrong thing you do.” Be positive. Celebrate small wins. Don’t focus on your mistakes and failures. Läs denna berättelse om läraren som skrev fel på tavlan.

VECKANS FUNDERING:
Det finns ingenting bättre än att vara full i skratt tillsammans med någon, och ni båda lägger till saker som gör det ännu roligare! 🙂 Tills ni skrattar så mycket att ni knappt kan andas. / thegoodquote

VECKANS TANKE:
Pay attention to who is happy for you when you are happy.

VECKANS KÄNSLA:
Jag försöker att inte ge oombedda råd. Men om någon verkligen ber så vill jag förstås vara ärlig, men väldigt försiktig.

Dagens låt: Morgan Wallen – Last Night

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.