Fem en fredag / tempo

Foto: Nilla Tankebubblor

Fem en fredag v.20 tempo

 1. Vad brukar gå snabbt för dig att göra?
  Jag har gjort ett blogg-inlägg som heter noggrann, effektiv, snabb. Det handlar om hur man kan tänka (och i vilken ordning) för att lära sig en ny uppgift, och bli bra på ett nytt jobb. Till exempel att hitta rätt nivå för att vara snabb innan det slår över till att vara slarvig. Man kan också fundera på hur länge man kan vara snabb och effektiv. Hur ofta behöver man pausa eller variera sig för att orka hålla på.
 2. Vad gör dig istället långsam?
  ”Övning ger färdighet. Förhållandet mellan övning och talang är både omdiskuterat och komplicerat. Vad är det som skiljer exceptionellt framgångsrika människor från oss andra? Är det deras medfödda talang, deras målmedvetna träning eller deras motivation? Eller kanske en kombination av dessa faktorer? Medveten träning ger färdighet.” Läs på motivation.se
 3. Vad gjorde att du senast blev sen?
  Jag stämplade in nästan en kvart för sent en morgon i förra veckan. Jag fick stå i kö vid en bilolycka. Jag jobbade igen det samma dag.
 4. En dryg tredjedel av året har gått, har det gått snabbt eller långsamt?
  Oftast tycker jag att vintern går långsamt och våren och sommaren går alldeles för fort! Sedan är det så generellt att det som man tycker är roligt att göra kommer man igång med fortare än det som är tråkigt. Men man vill kanske inte göra roliga saker fort alltid eftersom man vill njuta av dem och där med hålla på länge. Tråkiga saker tar kanske tid att komma till skott med ibland, eller så bara gör man det snabbt för att bli av med det. -Du måste städa färdigt innan du får gå till datorn! säger jag till mig själv. Och så raskar jag på med att städa klart. Sedan sitter jag vid datorn och säger till mig själv att -Oj, nu är det redan läggdags! 🙂
 5. Vad har du just nu för långsiktigt projekt?
  Det behöver inte vara dåligt med långsiktighet. Jag vill gärna få saker gjorda nu med detsamma! Vissa saker mår dock bättre av lite mera planering och tålamod.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.