Eurovision 2023

”EUROVISION 2023. Den 67:e upplagan av musiktävlingen Eurovision Song Contest äger rum i Liverpool i Storbritannien den 9:e, 11:e och 13:e maj 2023. Att tävlingen inte är i Ukraina, som vann förra årets upplaga, beror framförallt på att Ukraina av säkerhetsskäl inte fick EBU:s tillstånd att arrangera tävlingen den här gången. Istället är det Storbritannien som är värdnation på uppdrag av Ukraina, vilket också har gjort att mycket av tävlingen får en hel del ukrainska inslag bland annat i vissa öppnings- och mellanakter men även vid andra tillfällen inför och under sändningarna.”
https://www.escpanelen.se/

”Eurovision Song Contest sänds i år från Liverpool. Första semifinalen, där Loreen tävlar, sänds tisdag 9/5 och andra semifinalen torsdag 11/5. Den stora finalen går av stapeln lördagen 13/5. Det är Edward af Sillén och Måns Zelmerlöw som kommenterar Eurovision Song Contest från Liverpool.”
https://www.svtplay.se/

Jag har lyssnat lite grann på den officiella Spotify-listan och jag tycker att det är hög klass på låtarna. Men jag har svårt med att tippa någon vinnare. De som ligger bra till är Sverige, Finland, Norge, Storbritannien, Ukraina, Frankrike, Moldavien, Polen, Nederländerna, Italien, Schweiz, Estland,

1 kommentar

  1. Jag hade missat helt att semifinalerna gick igår och idag. Kul att Sverige gick vidare, hade varit väldigt otippat om inte. Annars har jag inte lyssnat på någon av låtarna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.