Trevlig helg / fredagslistan / enough

Trevlig helg
Bild: https://quozio.com/

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
I wish you enough sun to keep your attitude bright.
I wish you enough rain to appreciate the sun more.
I wish you enough happiness to keep your spirit alive.
I wish you enough pain so that the smallest joys in life appear much bigger.
I wish you enough gain to satisfy your wanting.
I wish you enough loss to appreciate all you possess.
I wish you enough hellos to get you through the final goodbye.
Bob Perks

VECKANS KLOKA:
”1a maj och jag tänker på alla lågavlönade kvinnor inom skola, vård och omsorg som bär upp det här samhället. Ofta pratar man om utmattning som någonting som drabbar prestationsprinsessor som inte lärt sig säga nej. En sjukdom för för duktiga flickor som borde sänka sina ambitioner i karriären. Det är ett så elakt sätt att lägga skulden på individen istället för strukturen!” …”ju mer man skar ner i verksamheten – desto högre psykisk ohälsa bland de som blev kvar. Åtgärder som var tänkta att spara pengar kom till slut att kosta pengar i form av höga sjukskrivningstal.” …Sverige är ett av världens rikaste länder. Men vi förmår inte ta hand om de medborgare som bär upp det.” LÄS hela inlägget hos Underbara Clara.

VECKANS UTROPSTECKEN:
”Sanningen är att vårt land går runt på att framförallt kvinnor arbetar över sin egentliga kapacitet. Inte minst inom skola, vård och omsorg. För kort om personal på för många barn eller sjuka. Men hon förväntas fixa allt, hon klarar biffen! Hon räddar liv och utbildar barn och sköter gamlingar på delade turer. Hon ordnar upp situationen och dessutom till en riktigt kass lön med liten möjlighet att påverka sin arbetssituation. Och när hon kommer hem fortsätter arbetet, för även där är hon huvudansvarig. Både för hushållsarbete, barn och nära relationer.” Underbara Clara.

VECKANS ORD:
”Prestationsprinsessa” Undvik att hamna i duktighetsfällan genom att finna balans mellan egna krav och lusten samt förmågan, istället för att söka bekräftelse genom prestationer. / Bokus.

VECKANS TV:
Gift vid första ögonkastet.

VECKANS GAG:
Electric Callboy – We got the moves. YouTube.

VECKANS SKRATT:
Jag skrattade skämmigt mycket åt detta. 🙂 This is the greatest Amazon review I have ever seen. / memequeen

VECKANS SAMHÄLLE:
”Därför demonstrerar vi inte mot höjd pensionsålder i Sverige… ”Inom hälso- och sjukvården är det stora problemet i stället arbetsbelastningen. Det måste ske förändringar för att våra medlemmar ska orka arbeta ett helt yrkesliv. Om man ska kunna jobba till 67 år kan inte arbetsmiljön vara dålig. Läs hela på SVT.

VECKANS SÄMSTA:
”En gravid kvinna i 20-årsåldern hittades död i en lägenhet i centrala Örebro vid 13-tiden på lördagen. En man i 20-årsåldern sitter anhållen skäligen misstänkt för mord.” SVT.

VECKANS POLITIK:
Fråga aldrig varför hon inte går – Fråga varför han slår! Mäns våld mot kvinnor. / Hanna Lans.

VECKANS FEMINISM:
“I don’t think people understand how easy it is to infer that someone who’s a female artist or a female in our industry is somehow doing something wrong by wanting love, wanting money, wanting success.” – Say it louder for the people in the back! Taylor Swift / femalequotient.

VECKANS KVINNOHÄLSA:
”En hälsosam partner visar sin kärlek i handling över tid, vilket en narcissist inte är kapabel till! De är ofta mästare på förälskelse då det ger dem bekräftelsekickar, men att på riktigt finnas där för en annan människa är de fullständig oförmögna till. För den högkänslige är det livsavgörande att få vistas i en relationsmiljö som är trygg och har högt i tak, så att hon eller han kan blomstra.” Seperation.

VECKANS HÄLSA:
”Fästingar är farliga p g a de sjukdomsframkallande mikrober de bär på. Här kan du läsa på om ALLT om fästingar och hur du skyddar dig. 4health.

VECKANS TANKESÄTT:
”Om vi försöker bli mer nyfikna, utåtriktade och disciplinerade, kan det också öka vår lycka.” Wellness.

VECKANS STYRKA:
Visste du att ifall du öppnar en kokong och hjälper en fjäril ut kommer den inte att kunna flyga. Det är för att styrkan som krävs för att komma ut är vad som gör att den kan flyga.
Liknelsen om fjärilen / Kafka.

VECKANS FUNDERING:
Difficult Roads Lead To Beautiful Destinations.

VECKANS CITAT:
”Teenagers have two sides. The side of the teenager you talk to, is the side you’ll end up in conversation with. Wisdom courtesy of teen-whisperer Lisa Damour. / richroll.

VECKANS VISDOM:
”In Irish when you talk about emotion, you don’t say, ‘I am sad’. You’d say, ‘sadness is on me’ ‘tá bron orm’. And I love that because there’s an implication of not identifying yourself with the emotion fully. I am not sad, it’s just that sadness is on me for a while.
Something else will be on me another time, and that’s a good thing to recognise.” P. Ó Tuama.

VECKANS MENTOR:
If you are not appreciated, do not be angry, that means you are in the wrong place. Don’t stay in a place where no one sees your value. A diamond doesn’t shine on the bottom of a cave. / millionaire_mentor

VECKANS INSTAGRAM-TIPS:
”Sunday is often a day of rest and reflection, but it’s easy to fall into the trap of feeling like we didn’t accomplish anything. Instead of beating ourselves up for not being productive, let’s celebrate the small acts of taking care of ourselves that we engaged in.” JourneyStrength.

VECKANS LÄRDOM:
Alternatives to ”I did nothing”:
I relaxed. I chose not to make plans. I recovered from the week. I had mental health day. I took a nap. I rested. I watched the show I love. I had some alone time. I recharged my battery. I slowed down. I disconnected. I took care of myself. I spent the day with myself.

VECKANS TÄNKVÄRDA:
“It takes a minute to have a crush on someone, an hour to like someone, and a day to love someone… but it takes a lifetime to forget someone.” / Kahlil Gibran

VECKANS INSIKT:
”Signs of high vibration:
Animals feel safe in your presence.
People stare at you in public.
Random strangers love to come to you and talk. And tell you their life stories.
You can feel the energy of a room shift when you walk in.
You irritate toxic people just by being your true and authentic self.”
Law of attraction live.

VECKANS TANKE:
How to raise your vibration: Meditate and focus on your breath. Play your favorite music and while you’re at it you can dance too! Take a walk in the the forest. Something about being in nature is incredibly soothing. You can’t help but be in a high vibe if you stop and smell the roses. Just stop in the middle of an argument. Good mood, equals high vibration. Subconscious Servant.

VECKANS KÄNSLA:
Expect nothing – Appreciate everything!

Dagens låt: Mimi Webb – Red Flags

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.