Fem en fredag / nyheter


Fem en fredag v.18 Nyheterna.

 1. Vad är den största nyhetsrubriken du sett idag?
  …”det ligger ett hedersmotiv bakom brottet. Samtliga av de inblandade är romer och ska ha motsatt sig att mamman inlett en ny relation.” Aftonbladet. Om bröderna som körde ihjäl sim mamma i Göteborg.
 2. När blev du senast upprörd över nyheterna?
  Varje dag! Man får känslan av att det är ett mord om dagen i Sverige. Och det värsta är när man börjar att känna sig avtrubbad. Man kan inte ta in så mycket elände på en gång. Ibland när jag ser en rubrik så tänker jag -Är det här i närheten? Om nej så bryr jag mig inte om det… Dödsskjutningar i Sverige når nya högstanivåer 2022. SVT.
 3. Vilken var den första nyhetshändelsen som påverkade dig?
  Jag har läst vår lokala dagstidning varje dag sedan jag lärde mig att läsa! Och jag läste den extra noga under gymnasieåren 🙂 Läraren i samhällskunskap krävde att vi skulle diskutera ledarsidorna på lektionen och svenskläraren ville att vi skulle skriva insändare till opinionssidan. Så nu sitter jag och tittar runt på Wikipedia år för år nu och försöker komma på vad jag minns från 80-talet. Partiledardebatter var roligare då!
 4. Vad får för mycket uppmärksamhet i media på sistone?
  Sport.
 5. Hur tar du in nyheter?
  Först i lokaltidningen på morgonen. Sedan radio P4 i bilen på väg till och från jobbet. Ibland kollar jag SVT nyheter och Aftonbladet. Nyheter på tv ser jag inte så ofta. Man orkar inte med hur mycket nyheter som helst.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.