Majblomman 2023

Foto: Nilla Tankebubblor.

Jag köpte en majblomma igår! Jag tycker att det är viktigt.

”För att lindra konsekvenserna av barnfattigdom delar vi ut ekonomiskt stöd. Men för att råda bot på problemet i grunden behövs mer långtgående insatser. Vi arbetar därför parallellt med att informera politiker och beslutsfattare om de behov vi uppmärksammar. Dessutom granskar vi kommuners arbete eftersom många av barns rättigheter blir verklighet på kommunal nivå. Det finns mycket kvar att göra, men det finns även många goda exempel på arbete som gör skillnad för barn som lever i ekonomisk utsatthet.” majblomman.se.

”De senaste åren har våra organisationer sett en stor ökning i antalet personer som hamnat i ekonomiska svårigheter, och de senaste 12 månaderna har situationen förvärrats snabbt. Vi har bevittnat en smygande eliminering av den tunna gränsen mellan att precis klara familjeekonomin och att inte kunna tillgodose sina barns basbehov.
Tidigare dominerades ansökningarna till Majblomman av familjer som önskade ett extra tillskott för att kunna göra något kul på lovet. Idag söker man bidrag till barns kläder och skor. Till Röda Korset och Rädda Barnen kommer mer och mer information om att skolbarn inte får tillräckligt med mat hemma.” Läs vidare här: Barnfattigdomen ett akut problem. DagensIndustri.

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.