Vit salvia rökelse

Bilder: Rekoshoppen

”Salvia apiana växer vilt i vissa delar av USA. Enligt traditioner av nordamerikanska ursprungsbefolkningen renar salvia negativ energi och har sen länge använts för så kallat ”smudging”. Smudging är ett traditionellt reningsritual som lämpar sig för både lokaler, hem, ceremoniella plaster, föremål och även personer. Idag har smudging blivit mycket populär igen då många använder ritualen vid t ex meditation eller yoga för att hjälpa till att hitta ro.” Rekoshoppen.

”Vit salvia anses vara den mest effektivaste salvian för rening. Den är bland de vanligaste örterna för olika ritualer och meditation och används bland annat för att rena föremål, personer eller platser från negativ energi. Salvias latinska namn betyder just att hela eller rädda. I flera olika traditioner använder man olika sorters örter i olika former för att rena eller beskydda sig själv.” Läs hos Kani.

”Det som man säger sker när man låter röken från vit salvia sprida sig i rummet är att örtens negativa joner träffar luftens positiva joner, och balanserar dem.” …”Det räcker med att tända på de yttersta delarna längst upp på bunten, och så fort den börjat brinna blåser man snabbt men försiktigt ut elden så att salvian endast fortsätter att ryka, inte brinna.” Läs mer om hur man går tillväga här Lotusblomman.

Jag har inte provat ännu. Men snart tänkte jag! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.