Pilates

Nybörjare 🙂 Nilla Tankebubblor.

Idag har jag för första gången provat aerial pilates. Spännande! Det var kul att prova något nytt. Jag har inte gjort något liknande innan. Det kändes nyttigt för ryggen att hänga upp-och-ner och bli utsträckt.

”Pilates är en träningsform som utmärks av långsamma rörelser samt en strävan efter harmoni, såväl själslig som kroppslig. Pilates skapades i början av 1900-talet av tysken Joseph Pilates. Pilates är en träningsmetod som kombinerar styrketräning, stretchning och yoga. Pilates handlar mycket om tankekraft. Pilates kan vara, till skillnad från vad många tror, väldigt fysiskt krävande om det görs på rätt sätt. Pilates-rörelserna ska utföras långsamt. Vid varje övning tränas flera muskelgrupper samtidigt.” Wikipedia.

Och det som jag gjorde var då pilates med hjälp av en ”yogagunga” trapets med handtag på olika höjder samt en hängmatta. Det var många olika övningar som vi gjorde med hjälp av denna. En timme gick snabbt. Jag har bokat mig på ett pass till i nästa vecka.

6 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.