Trevlig helg / fredagslistan / förebilder

Trevlig helg
Bild: Quozio.

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
Först ser du en hund, en katt och en kanin i det vita (negativt utrymme). Sedan ser du människorna” Titta här.

VECKANS GAG:
Så mycket kul! kanincoacherna av Jesper Nietsche.

VECKANS TV:
Bäst i test säsongspremiär ikväll!

VECKANS SÄMSTA:
Jessica Poh Janrell Kvinna till Kvinna berättar i P4extra om de kvinnor och flickor som blir våldtagna av ryska soldater i Ukraina. Så tragiskt!

VECKANS SAMHÄLLE:
”Jämställdhet” är inte lösningen på att kvinnor fortfarande drar samhällets ekonomiska nitlott. Kvinnor kommer överlag alltid att vårda sina barn mer, av rent biologiska skäl. Den ultimata kvinnosaksfrågan: Att kvinnor förlorar i rådande löne-, pensions- och försäkringssystem för att MODERSKAPET inte värdesätts. Det får vi inte låta oss distraheras ifrån. Vems intressen värnar feminismen om, om den absurda visionen för att jämna ut en sån här uppenbar könsskillnad är lika delad ”ledighet”? Läs hos Vulverine.

VECKANS FEMINISM:
”Hur blev det så här? Varför hyllas en man (Andrew T) med så sjuka och skeva ideal? Idéer som som direkt stödjer våld och trakasserier mot kvinnor, vilka är vi egentligen? Vilka vill vi vara? Varför är någon som hatar kvinnor en förebild för män? …”Det krävs en viss mental mognad för att identifiera sig som man och samtidigt inte känna sig påhoppad när man talar negativt om män som grupp.” Unga män behöver bättre förebilder! Nina Rungs.

VECKANS INSTAGRAM-TIPS:
Exempel på bra förebild för unga män:
Atilla Yoldas är en av vår tid viktigaste röster och riktar strålkastarljuset mot sina hjärtefrågor som antirasism, jämställdhet och att motverka destruktiva machonormer.” Atilla Yoldas har skrivit ”Mansboken – från en kille till en annan”

VECKANS CITAT:
Fråga dig inte hur han står ut med dig. Fråga dig hur du står ut med att vara med någon som får dig att känna dig svår att stå ut med! / Fanny.

VECKANS KVINNOHÄLSA:
”Jag tror att feminismen behöver skaffa sig lite mer självförtroende i att faktiskt kunna säga något om hur saker och ting förhåller sig i verkligheten.” Till exempel att det är en dålig grej att massa kvinnor blir sjuka av sina bröstimplantat alldeles oavsett om dessa kvinnor VALT att sätta i dem eller inte. Vad spelar det ens för roll vad för skäl en kvinna kan ha? Hon borde ändå ha rätt till sin hälsa och korrekt medicinsk information.” Läs hela hos Fanny.

VECKANS HÄLSA:
”Sluta färga håret! Du sparar på tiden, miljön och pengarna, det borde väl vara morot nog? Män färgar ju sällan håret och när tänkte du senast att en man hade ful hårfärg? Detta anser jag vara skäl nog att sluta färga.” / Fi Lindfors.

VECKANS BLOGG-TIPS:
”Vad gillar du mest med dig själv?
Att jag inte stagnerar, att jag liksom inte fastnar med dåliga drag med motiveringen att sån är jag och så kommer det alltid att vara. Att jag kan bli nyfiken på precis vad som helst. Att jag har en förmåga att plocka fram små skärvor av mina egna upplevelser för att på djupet förstå andras. Att jag är rätt naiv.” Ulrika Nettelblad. En som skriver.

VECKANS FUNDERING:
Jag gillade det som Ulrika skrev om sig själv (i bloggtipset här ovanför). Jag tänker att jag också vill skriva så om mig själv! Det passar in.

VECKANS TANKESÄTT:
The most beautiful soul you will find is one who has experienced loss but chooses to love, one who has experienced tragedy but continues to have faith, and one who has experienced failure but continues to pursue their dreams.

VECKANS KÄNSLA:
Warning: The fastest way to kill something special is to compare it to something else. – Njut nu! Övertänk inte!

VECKANS TÄNKVÄRDA:
Two things to remember in life: Take care of your thoughts when you are alone, and take care of your words when you are with people.

VECKANS VISDOM:
Watch carefully the magic, that occurs when you give a person enough comfort to just be themselves. Atticus.

VECKANS TANKE:
Please love yourself instead of loving the idea of other people loving you.

Dagens låt: Dance Fruits Music, Roxen – Money Money

Publicerat den
Kategoriserat som Fredagslistan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.