Melodifestivalen 2023

Bilder från Mellopedia.

DELTÄVLING 1 – GÖTEBORG 4 feb
*Rhythm Of My Show – Tone Sekelius*
Inga sorger – Loulou LaMotte
Haunted – Rejhan
Raggen går – Elov & Beny
Diamonds – Victor Crone
Länge leve livet – Eva Rydberg & Ewa Roos
*Where You Are (Sávežan) – Jon Henrik Fjällgren, Arc North ft. Adam Woods*

DELTÄVLING 2 – LINKÖPING 11 feb
All My Life (Where Have You Been) – Wiktoria
Comfortable – Eden
Grytan – Uje Brandelius
*On My Way – Panetoz*
Now I Know – Tennessee Tears
*Never Give Up – Maria Sur*
Mer av dig – THEOZ

DELTÄVLING 3 – LIDKÖPING 18 feb
*Royals – Paul Rey*
Så kommer känslorna tillbaka – Casanovas
For The Show – Melanie Wehbe
Släpp alla sorger – Nordman
Sober – Laurell
Låt hela stan se på – Ida-Lova
*Air – Marcus & Martinus*

DELTÄVLING 4 – MALMÖ 25 feb
Where Did You Go – Kiana
Edelweiss – Signe & Hjördis
*Six Feet Under – Smash Into Pieces*
One Day – Mariette
Mera mera mera – Emil Henrohn
Gorgeous – Axel Schylström
*Tattoo – Loreen*

Här har vi alla bidrag som tävlar 2023. Tjuvlyssna på bidragen, publiceras på SVT Play torsdagar kl. 07:00 under deltävlingsveckorna. En minut av samtliga låtar spelas upp. Smygtitta på bidragen, publiceras på SVT Play fredagar kl 07:00 under deltävlingsveckorna. 30 sekunder från artisternas repetition.

Jesper Rönndahl & Farah Abadi är programledare. Det tror jag blir bra! Jag tänkte att jag gör som förra året; skriver ett inlägg (detta) om deltävlingarna. Så här går jag tillbaka och uppdaterar varje vecka. Sedan kommer ett nytt inlägg när det är dags för finalen. Jag återkommer kanske redan i morgon då med vad jag tippar på efter att ha smyglyssnat. Det jag kan säga redan nu är att de artisterna jag hoppas mest på / är mest nyfiken på är de som jag har valt ut i min bild överst i detta inlägg. 🙂

Tillägg 2/2: Jag har lyssnat en minut av varje låt. Det börjar bra med Tone. (Om rösten håller och bakgrundssångarna är bra.) Så Tone direkt till final. Sedan vet jag inte vem mer som ska vidare, kanske Rejhan eller Jon Henrik. Inget av bidragen på svenska föll mig i smaken. De bästa analyserna finns på Aftonbladet. Jag hade i alla fall kul när jag lyssnade på Markus Larsson och Tobbe Ek samt på Markus Larsson och Stina.

Tillägg 4/2: Jag satte * vid de bidragen som har gått till final. Jag är nöjd med att Tone och Jon Henrik & co är i final! Några låtar i detta svaga startfält behövde ju gå till semifinal också, Crone, och så kommer raggen att gå även i semin. Precis innan Rönndahl skulle sammanfatta tittarnas röster och avslöja den andra finalisten blev det ett tillfälligt avbrott på ca 1 minut. Allt för spänningen? 🙂 Vad hände mer då? Jo Rönndahl gjorde som Jan Unestam med ballongen i Cirkör Cirkör.

Tillägg 10/2: Denna veckan känns det som om låtarna var mycket bättre. Jag gillar alla så det blir svårtippat! Tennessee Tears med sin country à la Smith and Thell gillar jag lite extra. Wiktoria, Panetoz och Maria kan nog komma vidare. Men det känns som att alla har en chans till och med Uje. Här finns texten till hans låt Grytan. Jag glömmer spisen på och grytan bränns och blir förstörd. Jag säger:Den här jävla grytan är helt jävla körd” Du säger: Ta det lugnt, vi köper pizza, det blir bra. 🙂

Tillägg 12/2: Hur gick det då i deltävling 2 Maria Sur var först till final. Sedan blev det kamp! Panetoz tog den andra finalplatsen. Till semi kom Tennessee Tears (yey!) och Theoz. Femteplatsen till Wiktoria. Den bästa mellanakten var med Magnus Carlsson och Linda Bengtzing. Ujes låt kommer nog att bli bättre att höra på radion än vad det var att se honom på scenen.

Tillägg 17/2: Imorgon är det deltävling 3. Låtarna känns inte lika bra som förra veckan. Det är inget som direkt sticker ut. De jag tror på mest är Melanie och M&M. Laurell kanske också.

Tillägg 18/2: Det gick bra för Marcus & Martinus som gick direkt till final! Dit kommer även Paul Rey. I semifinal kommer vi att se Melanie och Nordman. På femte plats kom Ida-Lova som jag tyckte var bra!

Tillägg 25/2: Rätt låtar vann! Loreen och Smash vidare till final! Och rätt låtar till semin med Mariette och Kiana. Men jag tror att den som vinner blir en låt som redan finns i finalen.

Tillägg 4/3: De som gick vidare från semi till final blev Nordman, Theo, Kiana och Mariette. Det blir alltså 12 låtar i finalen. Det blir ett eget inlägg om det.

2 kommentarer

  1. Ser mer fram emot att läsa dina recensioner än av att titta.

    (Fast känner jag mig själv rätt kommer jag nog ha svårt låta bli att titta, även om jag sagt att jag inte ska … )

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.