Melodifestivalen 2022

Melodifestivalen svt

Programledare i år är Oscar Zia med Farah Abadi som sidekick.

Deltävling 1 Malmö 5/2

 1. Bananas – Malou Prytz 
 2. Som du vill – THEOZ
 3. Let there be Angels - Shirley Clamp 
 4. Moving Like That – Omar Rudberg
 5. Hallabaloo – Danne Stråhed
 6. Hold Me Closer – Cornelia Jakobs
 7. Innocent Love - Robin Bengtsson 

Deltävling 2 Göteborg 12/2

 1. Bluffin – LIAMOO
 2. Tror du att jag bryr mig – Niello & Lisa Ajax
 3. I Want To Be Loved – Samira Manners
 4. Suave - Alvaro Estella 
 5. Face in the Crowd - Browsing Collection 
 6. Änglavakt – John Lundvik
 7. My Way - Tone Sekelius 

Deltävling 3 Linköping 19/2

 1. I Can´t Get Enough – Cazzi Opeia
 2. Lyckligt slut - Lancelot 
 3. Best to Come - Lisa Miskovsky  
 4. Shut Me Up – Tribe Friday
 5. Freedom – Faith Kakembo
 6. Fyrfaldigt hurra! – Linda Bengtzing
 7. Bigger Than The Universe – Anders Bagge

Deltävling 4 Lidköping 26/2

 1. Higher Power – Anna Bergendahl 
 2. Till Our Days Are Over - Lillasyster 
 3. Synd om dig - Malin Christin 
 4. La Stella - Tenori 
 5. In i dimman - MEDINA 
 6. The End - Angelino 
 7. Run To The Hills – Klara Hammarström

Idag är det torsdagen innan första deltävlingen i Melodifestivalen. Man brukar kunna tjuvlyssna 1 minut på låtarna som idag. Detta året hittar jag bara en liten låtsnutt som på en gång blir översnackad…. ”Tjuvlyssna” med Torbjörn var inget bra upplägg. Jag vill ha 1 minut utan prat!

Tillägg: På fredagen kan man Förhandstitta på bidragen i 30 sekunder! Så nu har jag gjort det inför kvällens deltävling. Men det var jättesvårt att tippa. Det första jag tänkte var att Theo kommer till final. Jag gillar också Malou mycket, så varför kan ingen ge henne en riktigt bra låt och snygga kläder?! Deltävlingens spontana gapskratt kom när Stråhed dök upp, den var jag inte beredd på! Hallabaloo skickar vi nog inte till Eurovision.

Tillägg söndag 6/2: (Jag gör bidragen som går till final i fetstil.) Jag är nöjd med att Cornelia gick till final. Jag tippade 3 rätt av 7 i melloappen. Apropå appen… det var teknikstrul så inga röster räknades… bara de som ringdes in. Och plötsligt en som kom till andra chansen, jag menar semifinal, var Hallabaloo?!

Tillägg 11/2: Denna torsdagen kunde man lyssna i en minut på varje bidrag utan babbel. Inte i programmet Smyglyssna, utan varje låt för sig på SVT Play. Så nu har jag, Nillamello, tippat i appen och det var svårt denna veckan också. Liam och Samira gillade jag.

Tillägg 13/2: Det var ett kul program igår! Jag tippade 3/7 rätt. Jag är nöjd med att Liam kom till final! John Lundvik har en bra röst! Men jag gillade inte låttexten. Röstningen fungerade i deltävling 2 och allt annat också. Mellanakterna i synnerhet. Jag säger bara Eva Rydberg! Och är det någon som vill ha texten till Rema rama ding dong? 🙂 Inga problem, här är den! Mellopedia.

Tillägg 19/2: Snart är det dags igen! I den tredje deltävlingen tror jag att Anders Bagge kommer till final.
Tillägg 19/2: Hej igen! Jag tippade 7/7 alla rätt!

Tillägg 26/2: Denna veckan tippade jag 3/7. Men är ändå rätt så nöjd över resultatet. Denna gången telefonröstade jag för första gången i år. …på radiohjälpens nummer.

Nästa vecka är det semifinal. Fyra av dessa åtta ska till finalen:
THEOZ – Som du vill
Danne Stråhed – Hallabaloo
Alvaro Estrella – Suave
Tone Sekelius – My Way
Cazzi Opeia – I Can’t Get Enough
Lisa Miskovsky  – Best To Come
Anna Bergendahl – Higher Power
Lillasyster – Till Our Days Are Over

Jag tror dock att vinnaren blir en av de låtarna som redan är i final. De fyra jag gillar bäst där är Hold me closer, Bluffin, Freedom och Bigger than the universe. ♡

Tillägg 5/3: Denna gången tippade jag 3/4. De som gick vidare till final var Theoz, Tone, Cazziopeia och Anna Bergendahl. Nu ser jag fram emot den stora finalen. Det får bli ett nytt inlägg.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.