Jag får energi av gruppträning

Bild: Kylie Gates.

Jag känner mig pigg och glad efter ett träningspass. Jag får energi av gruppträning! Om någon tänker att jag har energi kvar för att jag inte har tagit ut mig tillräckligt… Det är inte så att jag har energi kvar – jag har fått ny energi! Både av träningen och extra mycket av att träna tillsammans i grupp.

Endorfiner frisätts, vilket får oss att känna lycka och styrka, och de har även en smärtstillande effekt.” När endorfinerna binder till sina receptorer i hjärnan förändras bland annat nivåerna av dopamin, vilket är en del av belöningssystemet och får oss att känna lycka. Vi mår bra av den endorfinfrisättning som sker vid träning, och strävar efter att återuppleva denna.” Intensivekost.

”Lägg namnen serotonin, dopamin, noradrenalin och endorfin på minnet. De tre första tre viktiga signalsubstanser medan endorfin är ett hormon. När man är fysiskt aktiv frisätts ämnen vilket ger stor påverkan på vårt välmående. Och det fina är att effekterna kommer oavsett om man är vältränad eller om det är första gången man tränar.” Träningilivet.

Bodypump är en gruppträningsform som utvecklats av träningsföretaget Les Mills. Bodypump är en styrkeinriktad träningsform där fria vikter och stång används för träning till förkoreograferad musik. Passtiden är 60 minuter (eller 45 minuter). Deltagarna kan själva reglera tyngden genom att avlägsna eller lägga till vikter.” Du blir uthålligt stark. Andra favoritpass är Body Balance och Sh’bam.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.