Sockerfria dagen

Den sockerfria dagen 12 oktober!
Låt dig inspireras till ett sockersmart liv. För fjärde året i rad firar vi nu denna fantastiska dag – dagen då vi säger nej till socker. Läs mera hos Ann Fernholm.

»Låt maten vara din medicin och medicinen vara din mat.« Det sa medicinkonstens fader Hippokrates flera hundra år f. Kr. Men sedan de första livräddande läkemedlen kom under början av 1900-talet har medicinsk forskning främst handlat om att utveckla nya effektiva piller. De fungerande kostbehandlingar som användes, till exempel vid diabetes och epilepsi, föll i glömska.”

”Det går inte att ta patent på riktig mat. Eftersom kostbehandlingar saknar kommersiellt intresse är resurserna för att bedriva stora och välgjorda vetenskapliga studier knappa.
De rekommendationer som läkare ger måste vila på gedigen vetenskap. Det är här som Kostfonden kommer in. Vi arbetar för att driva fram mer och bättre forskning kring kostens effekter på hälsa och sjukdom.” Läs mera hos Kostfonden.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.