Boktips: Fejkmaten / Fertilitetsförståelse

Jag var i bokhandeln i veckan och fick syn på boken Fejkmaten som jag köpte. Jag tipsade om den här på bloggen i april. Jag är glad att jag köpte den! Jag har läst Ann Fernholms blogg där man får lära sig väldigt mycket. Boken är bra för där får man en bakgrund och en helhet, så att allting hänger ihop. Särskilt intressant är att läsa om hur sockerindustrin betalade forskare, och om matens mörka materia och matväven. Hon är väldigt bra på att skriva och formulera sig, så den är inte svår att läsa. ALLA borde läsa den, alla som handlar mat i affären borde läsa den!

Mitt andra boktips är Fertilitetsförståelse av Jenny Koos. Den har jag också skrivit om tidigare här. Jag har läst Jenny Koos blogg och följer henne på Instagram. Det är samma sak med denna boken, man får en bra helhet och en djupare förståelse. Denna boken riktar sig främst till unga kvinnor, men såklart är det viktigt för ALLA, för hela samhället, att få kunskap.

”Nyckeln till kvinnors egenmakt ligger i att vi mentalt kan greppa och fysiskt kan följa de unika, cykliska processer som pågår inuti oss. Min övertygelse om att vi alla har rätt till sådan allmänbildning är en stor anledning till att jag skrivit “Fertilitetsförståelse”. Kunskap är avgörande för att kunna förstå sin kropp och ta informerade beslut därom. Vi förtjänar att känna till och känna igen de skiftningar som samhället lärt oss att acceptera, ignorera eller medicinera bort, och självständigt kunna räkna ut vad de egentligen beror på och hur allt hänger ihop.” / Jenny Koos.

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.