Trevlig helg / fredagslistan / Fertilitetsförståelse

Trevlig helg
Foto: Nilla Tankebubblor 2015

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
Jenny Koos bok kom idag! Och jag har ett exemplar i min hand! ”Fertilitetsförståelse är sexualhälsorådgivaren Jenny Koos efterlängtade bokdebut. Det är en bok om att trivas i kvinnokroppen, hushålla med sina resurser och göra revolutionära trostolkningar. Med ett osminkat, lättillgängligt språk och träffsäkra metaforer förklarar Koos fertilitetsförståelse som koncept, hormonernas funktioner, menscykelns faser och de bakomliggande samhällsstrukturer som får kvinnor att kväsa sin fertilitet och acceptera lidandet.” …”Detta är att ge egenmakt till kvinnan!” Jag hoppas att nästa generation kvinnor har större kunskap om sina kroppar än vad tidigare generationer haft och det tror jag denna bok kommer kunna bidra till.” Adlibris.

VECKANS SÄMSTA:
Våld. Våld är inte svaret. ”Oavsett vad man tycker om det högerextrema hatbudskap som _ står för, så är det oacceptabelt att reagera med detta allvarliga våld.” Antidemonstranter kastar stenar mot polisen och mot civila, sätter bilar i brand med mera. ”Återkommande i media skrivs om demonstranter som begår grova brott och utsätter poliser för extrema risker. De är inte demonstranter utan brottslingar och ska beskrivas som sådana. Den sekund en person väljer kasta en sten mot en människa är de inte demonstranter längre… ”Alla ni poliser som kämpar för vår demokrati och trygghet – min tacksamhet känner inga gränser. Men ni ska aldrig behöva utstå detta. Vi måste få ordning på Sverige.” Twitter.

VECKANS CITAT:
”Vi ska inte inskränka lagen om yttrandefrihet eftersom det – med en annan regering eller andra ledare skulle kunna skjuta oss själva i foten.” Läs hela inlägget hos NinaRungs.

VECKANS ORD:
Hädelse, blasfemi, innebär att en person genom ord eller handlingar kränker något som anses heligt. I första hand brukar det handla om att uttrycka sig nedvärderande om någon religions Gud, men även att uttrycka förakt för religionens företrädare. (Sverige behöver INTE en lag mot blasfemi.)

VECKANS LÄS-TIPS:
Girig-Sverige. Så blev folkhemmet ett paradis för de superrika av Andreas Cervenka. ”Sverige var länge känt som ett av världens mest jämlika länder. Men de senaste decennierna har något skett. Klyftan mellan de superförmögna och resten av befolkningen har ökat snabbt. 1996 fanns det 28 miljardärer i Sverige. Idag är de 542. Tillsammans har de blivit 30 gånger rikare på 25 år. Samtidigt är andelen svenska hushåll med låg ekonomisk standard den högsta någonsin.” Tips från Trendenser.

VECKANS GAG:
Political Correctness.
Visst mormor! 🙂
Dykande hund.

VECKANS SKRATT:
Good Morning!

VECKANS KLIMAT:
”Mikroplast finns överallt i miljön omkring oss. Konstgräsplaner, bildäck och syntetiska textilier är några av källorna. Liksom gödselmedel, glitter i smink, tvättmedel och målarfärger. Vi får i oss de små partiklarna via maten, vattnet och luften.” För första gången har forskare hittat mikroplast i lungorna på levande människor. SVT-Nyheter.

VECKANS FEMINISM:
…”det faktum att kvinnors kroppar är en av världens främsta kassa-kor. Och det gör man minsann, med näbbar och klor, för om kvinnor har full koll och kontroll så förändras status quo och det kommer bli FETT JOBBIGT för en mängd institutioner, företag”… ”sådana barnmorskor som tycker det är skitjobbigt att patienter ”googlar för mycket”… Viktigt inlägg hos Vulverine. Läs!

VECKANS KÄNSLA:
Solen ska helst stå högre på himlen än 45° för att D-vitamin ska kunna bildas. Och när är det då? Här har jag hittat en perfekt sida med soltider!

VECKANS HÄLSA:
Glow! Byt ut starka rengöringar, Återfukta huden med en produkt som ger fukt för att sedan kapsla in med en som är återfettande. Drick ordentligt med vatten fördelat över dagen. Få i gång cirkulationen i ansiktet. Kicka igång ett lymf-flöde genom att massera med mera. Kurera.

VECKANS MUSIK:
De bästa danslåtarna. Sh’bam!

VECKANS TANKE:
“The secret of change is to focus all of your energy not on fighting the old, but on building the new.” – Socrates

Dagens låt: SZA – 20 something

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.