Trevlig helg / fredagslistan / melon

Trevlig helg
Foto: Nilla Tankebubblor

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
Melonsallad till lunch på en varm dag.

VECKANS GAG:
Widower writes heartwarming letter to the hairdresser who cut his wife’s hair after she was diagnosed with dementia.
3 speeds of water flow.
Får på Nya Zealand Wildlifeowners.

VECKANS SÄMSTA:
Framtida konflikt om vattenförsörjningen. SVT.

VECKANS MILJÖ:
”Vatten är en gemensam tillgång för mänskligheten, och tillgång till dricksvatten bör vara en grundläggande och allmän rättighet” Orsakerna till vattenbristen beror på befolkningsökning, matproduktion (till jordbruket går för närvarande 70 procent av vattnet vi använder), fattigdom, vattenresursfördelning samt den politiska situationen i landet. …och slöseri, utsläpp och missbruk. Europaparlamentet.

VECKANS SAMHÄLLE:
”Många vill ju göra gällande att det är annorlunda nu, att den nya generationens män är annorlunda. Så är det bevisligen inte. Patriarkatet är ingen rest från det förflutna utan ett nu levande samhälleligt system som förnyas hela tiden.” Läs hela inlägget här: Fanny.

VECKANS FEMINISM:
Boktips via Fanny:
Det Kallas Kärlek, en socialpsykologisk studie om kvinnors underordning och mäns överordning bland unga jämställda par av Carin Holmberg.
Prins Charles känsla av Liv Strömquist.
Why women are blamed for everything av Jessica Taylor.
Sexy But Psycho, how the Patriarchy Uses Women’s Trauma Against Them av Jessica Taylor.
Varat och varan: prostitution, surrogatmödraskap och den delade människan av Kajsa Ekis Ekman.

VECKANS INSIKT:
”I mitten av juli slår den där känslan av deppighet ofta till. Jag drabbas av plötslig panik för att sommaren snart är slut. Plötsligt känns det som att allt gått för fort och att sommaren bara rinner mellan fingrarna på mig.” Underbara Clara.

VECKANS CITAT:
”Most people don’t really want the truth. They just want constant reassurance that whatever they believe in is the truth.” Don’t be oblivious to the truth. Your ego shouldn’t blind you. Keep an open mind. Listen. Learn. Grow. / Ranveer Allahbadia.

VECKANS HÄLSA:
Epsomsalt fungera även utmärkt som salt för fotbad eller som välgörande och naturlig kroppsskrubb. Låt gärna saltet sitta kvar på huden efter badet och undvik därför att duscha av det. När du badat klart kan med fördel hälla ut vattnet till dina växter(?) Hälsa som livsstil.

VECKANS TÄNKVÄRDA:
When I realized that other people’s judgement are just a projection of their insecurities.

VECKANS TANKE:
Sometimes you think you want to disappear, but all you want is to be found.

Dagens låt: The Righteous Brothers – Unchained melody

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.