Trevlig helg / fredagslistan / USA

Trevlig helg
Bild från 2017 decor8blog.

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
En ledig dag! Som dessutom tillbringas på spa 🙂

VECKANS UNDERBARA:
Det finns ingen, absolut ingen, som får fram en sådan mysig, innerlig, helt fantastiskt underbar och humoristisk beskrivning av sin vardag som du Underbara Clara. Ett skelett i en traktor på en loppis.

VECKANS GAG:
Harry Styles and James Corden in Crosswalk concert Beverly boulevard.
Bygg tvättmaskiner med mera som håller längre!

VECKANS SÄMSTA:
”Oklahoma inför strängaste abortlagen i USA. SVTnyheter.
”Minst 19 barn och två vuxna har dött i det som beskrivs som den dödligaste skolskjutningen i USA på tio år. SVTnyheter.
”Tanken att en 18-årig ungdom kan gå in i en vapenaffär och köpa två attackvapen är helt fel. Vad tusan behöver man attackvapen till förutom att döda någon?” SVTnyheter.
Wait, so gun control laws aren’t going to help prevent shootings, but laws against abortion are supposed to stop abortions? …”Life begins at conception and ends at a school shooting”. Tragiskt. Realmanbabies.

VECKANS FEMINISM:
”Hur kan det vara så att kvinnor blir mer kvinnliga av att helt enkelt BEKÄMPA det naturliga utseende ens kropp har? Rimligtvis borde ju till exempel kroppsbehåring anses kvinnligt med tanke på att de allra flesta kvinnor har det, men icke.” Det mannen ofta kallar kvinnlighet är egentligen femininitet, den socialt konstruerade iden om vad en kvinna är och ska vara.” …”Det är också anmärkningsvärt att kvinnlighet ofta definieras i motsats till manligheten. Män är håriga, kvinnor är hårlösa. Män är starka, kvinnor är svaga. Det är som att de är så fantasilösa att de inte ens kan komma på riktiga egenskaper för en ”kvinnlig” kvinna, utan bara definierar det utifrån motsatsen till de ideal som finns för män.” …”Jag kan vara kvinnlig och samtidigt skita i skönhetsnormer!FannyArsinoe.

VECKANS INSIKT:
Alla kommer aldrig godkänna dig, men de tvingas tugga i sig att du godkänt dig själv.Cissi. Fortsätt driva de frågor och den kamp en brinner för, fortsätta ta sin plats, fortsätta vägra låta sig kuvas.

VECKANS MILJÖ:
”18 minuter. Så länge används en borrmaskin under hela sin livstid. Måste vi verkligen ha varsin? …Vi behöver skilja på prylen och funktionen. Att det inte är en borrmaskin vi egentligen behöver när vi inhandlar en sån, utan ett … hål. Och det hålet kan vi lika bra få genom en tjänst av något slag, t ex att låna.” Intressant inlägg av Maria Soxbo.

VECKANS ORD:
”I vanlig kosmetik, krämer och solskyddsprodukter finns en rad hormonstörande ämnen, dessa kemikalier innebär hälsorisker. ”Vårt hormonsystem, som också kallas det endokrina systemet, styr bland annat processer i kroppen som ämnesomsättning, tillväxt, könsmognad, sexualdrift och fortplantning. Och hormonstörande ämnen misstänks ge flera oönskade effekter på dessa processer, liksom hos djur och natur.” Kurera.

VECKANS HÄLSA:
”Ska vi leva och ha hälsan kan vi helt enkelt inte ersätta naturlig mat med konstgjorda substitut. Men vet ni vad det intressant är? Trots att ungefär hälften av dessa ost-attrapper består av rent vatten, så säljer företagen dem för ungefär samma pris som vanlig ost.” …”Att vår kropp behöver näringsämnen är dessvärre inget som dagens livsmedelsföretag tar hänsyn till när de skapar vår moderna mat. Livsmedelsindustrin skapar billiga och konstgjorda livsmedel, för att sedan sälja dem med diverse budskap som de vet lockar oss konsumenter.” Ann Fernholm.

VECKANS DEBATT:
”Alltså ska Bergö istället för att varna för antioxidanter, varna alla cancersjuka från att äta socker och uppmuntra dem att äta rikligt med en bred variation av antioxidanter, helst via maten.” Läs hos Kurera.

VECKANS ANDETAG:
”Eftersom de största lymfhjärtana ligger inne i bröstkorgen är viktigt att aktivera dessa centrala lymfkärl innan man aktiverar de mindre lymfkärlen i till exempel armar eller ben. Bröstkorgens lymfkärl kan inte påverkas av muskelrörelser eller massage. Vi använder oss då av djupandningsövningar. När vi andas in och bröstkorgen spänns ut, vidgas inte bara lungorna utan även lymfkärlen inne i bröstkorgen.” Svenska Ödemförbundet.
”Intressant nog har vi cirka tre gånger mer lymfvätska i våra kroppar än blod. Blod kommer dock med en pump (hjärtat) som ser till att det levereras överallt. Lymfvätska, å andra sidan, aktiveras genom användning av våra muskler.” Happy healthblog.

VECKANS MINERAL:
”Magnesium kallas ofta för ”anti-stress mineralet” och brist på ämnet är, näst efter D-vitamin, den vanligaste bristen i vårt moderna samhälle.” Läs mera på Blodkollen.

VECKANS CITAT:
Don’t wait for things to get better. Life will always be complicated. Learn to be happy right now, otherwise, you will run out of time. iheartintelligence.

VECKANS TANKE:
Ska man hålla sina åsikter för sig själv? Bara flyta med, inte ta ställning, för att det blir enklare så?

Dagens låt: Jacob Banks – Unknown to you

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.