Trevlig helg / fredagslistan / kvinnor

Trevlig helg
Foto: Nilla Tankebubblor.

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
“When you like a flower, you just pluck it. But when you love a flower, you water it daily.”

VECKANS GAG:
När en kvinna kommer in i ditt liv 🙂
Att sitta och göra ingenting är skönt. Loriot.
Instagram-tips: realmanbabies.

VECKANS SÄMSTA:
”Vår regering tar ännu inte kvinnors utsatthet på allvar! För vi tvingas leva under ständiga hot, misshandlas, våldtas och mördas, plågas värre än djur när vi föder barn, plågas som några slags slavar när vi jobbar inom vården, tvingas leva i fattigdom som pensionärer, tvingas lämna ifrån oss våra barn till bevisat farliga pappor… Och döms av staten när vi öppet berättar vad vi varit med om utan att skydda förövaren.” Cissi.
”När män världen över är de som tar beslut om kvinnors kroppar. Nu räcker det! Läs här! Bra skrivet om aborträtten av Eva Röse.
”Det sitter en massa självupptagna jävla gubbar och bestämmer över vad kvinnorna ska göra. Man kräks när man lyssnar på dem.” Maud Olofsson i DN.
”Om ni hållit ögonen öppna de senaste åren så har ni säkert märkt hur snabbt narrativet, livssituationen och lagen kan skifta. …en verklig Handmaid’s tale… Det ett minsta vi kan göra är att ge kunskapen om fertilitetsförståelse till våra döttrar medan tid är. Läs hela texten här Vulverine.

VECKANS FEMINISM:
”Att vara kontroversiell… Och vad är det egentligen man säger när man säger åt kvinnor att de är just detta? Att de borde kuva sig lite mer, inte ha så mycket åsikter (helst så få som möjligt), inte ställa till med dålig stämning och försöka förändra någonting? Varför fortsätter vi ställa upp på det här narrativet?” Cissi.
”Att bli bortrensad. Märker ni hur cancel-kulturen sprider sig och normaliserar nya absurda krav på att oliktänkande ska ”rensas bort” från sammanhang? ”Man kan tycka vad man vill om Buschs senaste uttalanden, eller om hennes åsikter överlag. Men det finns nog en drös andra på samma stora modegala med hundratals gäster som inte delar ens åsikter, eller har sagt saker man tycker är helt åt fanders.” Den ”goda” mobbningen…. Cissi.

VECKANS BESVÄRLIGA:
”Alla framgångsrika kvinnor jag samarbetat med har föregåtts av ett rykte om att vara bitchiga och besvärliga. Oftast handlar det om att dessa kvinnor har en egen åsikt och vågar hålla fast vid den. Jag har också träffat en massa viljestarka män – men de får aldrig epitetet besvärliga (och absolut inte bitchiga) utan betraktas bara som bestämda. Säkra på sin sak. Beundransvärt viljestarka.” …”Lika viktigt är att vara lyhörd för andras gränser och tydlighet, andra som liksom jag står på sig i sina rättigheter, som har lika mycket rätt till sina idéer som jag har till mina. Att ta sin plats – SIN plats, inte andras”. Underbara Clara 2015.

VECKANS ORD:
Woke. The Oxford English Dictionary defines it as ‘originally: well-informed, up-to-date. Now chiefly: alert to racial or social discrimination and injustice’. While Urban Dictionary defines it as ‘being woke means being aware… knowing what’s going on in the community (related to racism and social injustice)’. In other words, woke = consciously awake. ”The term ‘woke’ is not inherently an insult, however, it has been weaponised in recent years to criticise people – usually in arguments surrounding identity politics. ‘Woke’ has dethroned ‘politically correct’ and ‘snowflake’ as the insult du jour for many internet trolls wishing to mock the hypersensitivity of the left. Metro.

VECKANS FRÅGA:
”Varför har vi gått från att vara ett föredöme till att bli ett skräckexempel? Och vad är rätta vägen ur detta när landet som uppmanades av politiker och medier att ’öppna era hjärtan’ och som gjorde det, blev landet med dödsskjutningar och upplopp?” Är det möjligt att få tillbaka ett tryggt Sverige, som vi kan vara stolta över? ”De ansvariga som förnekat och blundat i många år för en samhällsutveckling som delat landet har inga svar. Det är nog det värsta. Eftersom jag är övertygad om att de numera är medvetna om problemet”, skriver Janne Josefsson. DN.

VECKANS PROBLEM:
”Dubbelmoralen om krig får mig att tappa andan. Svenska medier och politiker agerar megafoner åt de amerikanska hökarna. Våld föder våld som föder våld… När började vi uppfatta kritiska röster som ett problem? När började vi tro att sanningen i ett krig är enkel?” Frida Stranne.
”USA, som alldeles nyss hade en president som i den svenska allmänhetens ögon ansågs vara ”galen”, ska plötsligt vara våra självklara allierade på den internationella arenan. Nato framställs som någon slags fredsklubb för reko demokratier.” FannyArsinoe
”Ett minus för Nato-medlemskap är om svenska värnpliktiga killar och tjejer kan skickas till Turkiets gräns mot Syrien, Irak och Iran.” Aftonbladet.

VECKANS NATUR:
Allemansskyldigheten. ”Allemansrätten gör att vi alla har tillgång till naturen, men där ingår såväl rättigheter som skyldigheter. Det innebär att ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare och andra besökare.” Naturvårdsverket.

VECKANS HÄLSA:
Skrämmande! ”Bageriavfall kan torkas och utfodras till nötkreatur. Det är ofta rikt på fett, socker och stärkelse, men har dålig proteinkvalitet och lågt innehåll av vitaminer och mineraler. Bageriavfall bör inte ingå med mer än 30 procent i foderstaten till nötkreatur. Är salthalten hög, vilket ofta är fallet, bör inblandningen begränsas ytterligare.” Fåravelsförbundet via Ann Fernholm via Hanna.

VECKANS CITAT:
…”I believe in a world of opposites and that’s why I avoid people with rigid and inflexible personalities. In friendship I dislike the lack of loyalty and betrayal. I do not get along with those who do not know how to give a compliment or a word of encouragement”… Läs hela här José Micard Teixeira.

VECKANS FUNDERING:
Vad har hänt med landet Sverige? Är det bara EN åsikt som är ok? Vill vi inte ha en demokrati längre? Vill vi inte ha yttrandefrihet?

VECKANS TÄNKVÄRDA:
Om du ofta hamnar i gråt finns det ilska som behöver komma ut. Om du ofta hamnar i ilska finns det gråt som behöver komma ut. tomas_gunnarsson

VECKANS TANKE:
A mistake that makes you humble is better than an achievement that makes you arrogant.

Dagens låt: Benson Boone – In the Stars

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.