Trevlig helg / fredagslistan / mikroplaster

Trevlig helg
Bild via Buzzfeed 2016.

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
Gör någon glad!

VECKANS SÄMSTA:
”Talibanernas hänvisning till sharia och afghansk kultur är ett gammalt knep som används för att neka kvinnor och flickor deras rättigheter.” …”Amnesty uppmanar det internationella samfundet att göra kvinnors och flickors rätt till utbildning till ett fokus i förhandlingarna med talibanstyret. Talibanerna måste omedelbart tillåta flickor i alla åldrar att gå i skola och sluta använda cyniska förevändningar för att främja sin diskriminerande agenda.” Amnesty.

VECKANS GAG:
Misheard lyrics by Peter Kay.

VECKANS MILJÖ:
”Mikroplaster hittade i blodet hos människor. Studien är liten – bara 22 personer studerades, men 17 av dem hade små partiklar i blodet, rapporterar The Guardian. Upptäckten visar att mikroplaster kan ta sig runt i kroppen men hur det påverkar vår hälsa är okänt. Studien i tidskriften Environment International visar inte om mikroplasterna stannar kvar i kroppen, om de kan ansamlas i vissa särskilda organ eller om de kan ta sig igenom blod-hjärnbarriären.” SverigesRadio.

VECKANS CITAT:
”Tyvärr gillar barn väldigt sällan gråbeiga kläder i linne och naturfärgade leksaker (och inredning). Tyvärr är de mer som skator som väljer det som glittrar, blinkar och blänker i knallfärger och plastiga kvalitéer. Lite trist för oss vuxna som föredrar annat men det är en fas som barn verkar behöva gå igenom. Ungefär som puberteten” Underbara Clara.

VECKANS HÄLSA:
”Det kan ju självklart finnas en stor poäng med att underlätta att undvika komjölksprodukter – för att man mår bättre då (så som det är för mig) – men man ska vara medveten om att det är avhållsamheten av komjölk (som kan vara svårsmält och inflammationsdrivande) som är nyttig, inte själva ersättningsprodukten”. Ett inlägg om problemen med vegetabiliska ersättningar till mjölkprodukter. Läs hos nillaskitchen + nyttiga alternativ.

VECKANS FEMINISM:
Alkohol har väldigt olika effekt på kvinnor och män; En man som druckit alkohol har inget ansvar för sina handlingar. En kvinna som druckit alkohol har ansvar för allas handlingar. (?!)

VECKANS MAT:
Caprese-sallad som en tulpanbukett! House of Philia.

VECKANS FUNDERING:
”I started dividing my to-do list into 1) things I have to do, 2) things I want to do, and 3) things other people want me to do. Life changing! I often don’t get to 3 and I finally realized omg, is this what it means to have boundaries?!” Jenée. (…och jag kommer sällan vidare från 1 till 2.)

VECKANS TANKE:
Someone said there is a difference between being happy and being distracted from sadness.

Dagens låt: Léon – All my heroes are dead and I don’t believe in God

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.