American Song Contest

Du vet det som Peter Settman pratade om hos Carina Bergfeldt i förra månaden; American Song Contest! Det kommer att sändas på SVT Play! Den första delen visas onsdag 23 mars 18.00.

American Song Contest har premiär den 21 mars och final 9 maj. ”Bland de 56 artister som deltar i American Song Contest finns musikaliska storheter som Michael Bolton, som representerar delstaten Connecticut, Macy Gray, som representerar delstaten Ohio, Jewel, som sjunger för delstaten Alaska, och Sisqo, som representerar delstaten Maryland”

”Att det är 56 deltagare i American Song Contest beror på att alla 50 delstaterna, fem amerikanska territorier och så huvudstaden, Washington DC, finns representerade. Sedan tidigare är det klart att sångerskan Kelly Clarkson och rapparen Snoop Dogg leder musiktävlingen”. SVT.

”The series will broadcast live from 20:00 – 22:00 ET/PT from the Universal Lot and will run for 8 weeks until the Grand Final on Monday 9 May (the day before the First Semi-Final of the Eurovision Song Contest in Turin)”. Eurovision.tv.

Och sedan blir det Eurovision Song Contest! Semifinalerna är 10 och 12 maj. Sverige är med i semifinal 2 den 12 maj. Då gäller det för Cornelia att ta sig vidare till finalen! Den stora finalen är lördagen den 14 maj i Turin, Italien.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.