Trevlig helg / fredagslistan / behåll lugnet

Trevlig helg
Foto: Nilla Tankebubblor

Fredagslistan på en onsdag.

VECKANS BÄSTA:
Julklappsspel och jullunch på jobbet idag. Och nu julledighet i elva dagar. Jag ser fram emot sovmorgon!

VECKANS SÄMSTA:
Människan är till sin natur benägen att dela upp sin omgivning i ”vi och dom” Vi:et är något fint när det betyder sammanhållning, tolerans, respekt, solidaritet, hjälpsamhet. Vi:et är däremot något livsfarligt när det betyder uteslutande, trakasserier, hat, rädsla inför det främmande.

VECKANS JOBBIGA:
De som inom hörhåll håller på med raketer och smällare… Jag hatar smällare! Detta händer varje jullov. Så jobbigt!

VECKANS GAG:
Hur gör man en snöängel?
Brev i postlådan eller i datorn?
Postlåda är den du har och brevlåda är den där gula.

VECKANS TRAMS:
Julvärden har blivit lika uppskattad som Kalle Anka, det har blivit lika viktigt för många tittare, så vi vill ge så många som möjligt möjligheten att se ljuständningen.” För mig så kommer det verkligen som en överraskning att så många verkar ha råkat missa tidigare ljuständningar? Om man nu tycker att julvärden är så oerhört viktig så får man väl se till att sätta på teven i god tid? Ska andras dåliga planering verkligen behöva gå ut över oss andra som vill ha Kalle Anka samma tid som vanligt!” Obs! Läs TramsFrans med ironi i rösten. 🙂

VECKANS DEBATT:
”En av världens största vetenskapliga tidskrifter, The BMJ (British Medical Journal), som publicerat medicinsk forskning sedan 180 år tillbaka, blir censurerad av Facebook… Jag hoppas verkligen att du förstår och tar till dig vidden av det som händer när du öppnar ditt flöde i sociala medier. Det är enormt ensidigt och du får inte se allt som skrivs, utan bara den sida som anses acceptabel av några personer och algoritmer.” 4health.

VECKANS POLITIK:
”Forskarna menar att debatten inte drivs av ett kritiskt tänkande utan mer av en vilja från beslutsfattare att visa sig handlingskraftiga. och mediernas inflytande parallellt med ekonomiska motiv som påverkar politiken.” Nya Dagbladet.

VECKANS HÄLSA:
Undvik benskörhet och östrogenbrist med adekvata nivåer av bor.
Bästa källorna för mineralen bor.

VECKANS MODE:
Här kommer tips på hur man håller sina stickade tröjor fina länge: Carolines mode.

VECKANS CITAT:
”Och det är alltid ett steg framåt och två tillbaks. Och du slits mellan din stolthet och en önskan att vara till lags. Ditt liv känns som en B-film som inte har nåt slut. Och när du säger vad du tycker. Då går han bara ut”…

VECKANS FUNDERING:
Till exempel att umgås med folk och jobbiga samtalsämnen. Förebygg genom att reflektera över hur en bäst bemöter det, utan att stressa upp sig. En kan inte påverka eller styra andras beteenden. Bara sig själv. Bestäm dig för att hålla lugnet. Påminn alla om att Nu ska vi ha trevligt.

VECKANS TANKE:
Whatever you hear about me, please believe it. I no longer have time to explain myself. You can also add some if you want.

Dagens låt: Sarah Dawn Finer – Maybe this Christmas

Publicerat den
Kategoriserat som Fredagslistan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.