Förvintern / Vintersolståndet

Min dotter gillar vintern. Foto: Nilla 12 december.

”Sett från jorden är vintersolståndet tidpunkten då solen antar sin minsta deklination, det vill säga då solen står som lägst på himlen. Detta blir således årets kortaste dag, räknat efter antal ljustimmar. När detta inträffar på norra halvklotet står solen i zenit över Stenbockens vändkrets, vilket brukar infalla någon gång mellan den 21 och 23 december.”

Det står vinter i kalendern. Vinterväder har dock vi redan haft en omgång av. Snö har både kommit och försvunnit. Just nu ser det ut att bli tio dygn med minusgrader och kanske en liten omgång med ny snö till julafton, vi får väl se.

Dagens låt: Albin Lee Meldau ft. Grant – Merry Christmas on your own

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.