Trevlig helg / fredagslistan / immunförsvaret

Trevlig helg
Amaryllis 2019. Foto: Nilla Tankebubblor

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
Luciamorgon från Tällberg. Så fint! Jag älskar Lucia och speciellt Staffansvisor.

VECKANS SÄMSTA:
”Att beskriva journalister som aktivister har uppenbarligen blivit det nya sättet att förminska och i värsta fall tysta, viktiga röster i vår mediavärld. Som av en händelse är det framförallt kvinnliga journalister som drabbas av detta”… ”Det pågår ett oroväckande globalt misstänkliggörande av journalister som står upp för grundläggande mänskliga rättigheter. När de kallas för aktivister insinueras att de har en egen suspekt agenda. Faktum är att det är tvärtom. Att de gör sitt jobb. Den här reträtten skrämmer mig. Samtidigt som modiga journalister i Ryssland och Filippinerna tilldelas Nobels fredspris för sin kamp för pressfriheten och demokratin”… / Maria Sveland.

VECKANS GAG:
Beethoven!
Kombinera kryddor.
Hunden sitter, står eller ligger?
Taking pictures with random people in public.
Sociala medier

VECKANS MILJÖ:
Vi har en naiv tanke om att när vi kastar något blir vi av med det. Skåpet eller lådan känns lite luftigare, livet lite lättare. Det är så skönt att rensa. Men ingenting försvinner. Allt finns ju kvar.” …Någonstans, i någon form, på jordklotet finns allt kvar. Om att det inte borde finnas något som heter skräp. / Maria Soxbo.

VECKANS DEBATT:
Ett avtal som ger herr- och damspelare lika mycket ersättning vid deltagande i landslaget. Bra av SvFF. Men De stora pengarna, de som kommer från FIFA och Uefa delas fortfarnde inte lika – småpengarna går till damerna och den absoluta majoriteten går till herrarna. ”Herrfotbollen är så mycket högre värderad av publiken” enligt Diskrimineringsombudsmannen. ?! / Nina Rungs.

VECKANS HÄLSA:
Går immunförsvaret att påverka? Läs om tarmflora, förstoppning, lymfsystemet, slemhinnorna med mera på Next Level biohacking.

VECKANS INSTAGRAM-TIPS:
sandra.caem Sandra Larsson som bor i Ynge Ekströms gamla hus i Vaggeryd.

VECKANS SURTANT:
”Musikhjälpen är igång och var och varannan influencer vill bidra för att minska barnarbete i världen. Influencers som till vardags lever på att sälja sina personliga varumärken till storföretag som med stor sannolikhet använder barnarbete längst ner i sina produktionsled… ? ”Vi kan samla in tiotals miljoner åt Musikhjälpen och det är såklart jättebra för att släcka vissa bränder; men grundproblemet kvarstår. Och ökar. Varför? På grund av oss, här. På grund av vår syn på vad vi har rätt till av jordens resurser och till vilket pris. Vi är roten till problemet, oavsett hur många miljoner vi samlar in för att tillfälligt döva vårt dåliga samvete. Om en vecka när Musikhjälpen är slut börjar profilerna från programmet dela rabattkoder igen.” / Cissi Wallin.

VECKANS CITAT:
True healers don’t heal you, they teach you to heal yourself.

VECKANS FUNDERING:
Real friends talk shit to your face, and say nice things behind your back.

VECKANS TANKE:
December är en trött och mörk månad, men snart blir det jullov! Januari brukar vara min tristaste månad på hela året. Jag försöker nu förebygga genom att ha bokat in något kul varje vecka. Massage med mera, sånt som jag gillar.

Dagens låt: Celeste – I can see the change

Publicerat den
Kategoriserat som Fredagslistan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.