Trevlig helg / fredagslistan / självcensur

Trevlig helg
Amaryllis 2018 Foto: Nilla Tankebubblor

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
Det är inte bara vi som är tidiga med granen. Både i radio- och tv-julkalendern plockas granen in den 1 december.

VECKANS SÄMSTA:
”Rädsla för hat leder till självcensur hos journalister. Risken för hat och hot leder till att många journalister ser till att hålla tungan rätt i mun.” …Det är illa nog att näthatet försämrar arbetsmiljön för många människor. Detta vet vi dock redan ganska mycket om. Däremot har vi inte pratat lika mycket om de samhälleliga konsekvenserna, exempelvis om de åsiktsförskjutningar som osynligt sker”. Läs här: Forskning.se

VECKANS FOTO:
Copenhagen by Nicolas Cosedis. Tips från Trendenser.

VECKANS TV:
And just like that…” följer Carrie, Miranda och Charlotte när de ”försöker navigera resan från den komplicerade verkligheten som var livet och vänskap när de var 30, till den än mer komplicerade verkligheten som är livet och vänskap nu när de är i 50-årsåldern.” Jag råkar ha HBO max just nu och jag har sett första avsnittet och sugen på att se fler!

VECKANS GAG:
LEGO engineering!
Apocalypse men måste fortfarande jobba.
Keep on dancing.
Hoppet!

VECKANS HÄLSA:
”Det snackas mycket om att ”bryta tabun”. Ooh, vi ska BRYTA TABUN kring kvinnokroppen, det är hög tid för frigörelse och medvetenhet! Men… det är fortfarande tabu att: Läs vidare här! Vulverine.

VECKANS INSTAGRAM-TIPS:
”If standing up for yourself burns a bridge I have matches. We ride at dawn.” Jag älskar denna bilden! EvaRöse.

VECKANS FEMINISM:
”Det finns en populär uppfattning att mäns reproduktiva förmåga är i princip obegränsad… ”Den här typen av föreställningar säger ofta mer om tiden vi lever i och de föreställningar som råder än om hur det har varit historiskt eller är biologiskt.” Läs texten i sin helhet här: FannyArsinoe.

VECKANS CITAT:
I got called pretty today! Well actually the full statement was You’re pretty annoying. But I only focus on positive things.

VECKANS FUNDERING:
Det handlar om att alla ska bry sig om våra demokratiska rättigheter… Dr Julie Ponesse är doktor och professor i etik och filosofi. Hon tar upp många viktiga aspekter bl.a tar hon upp Nürnbergkonventionen.

VECKANS TANKE:
”Stress är en riskfaktor för hjärt-kärlsjukdom. Forskning visar att mot slutet av arbetsdagen, då det är dags att gå hem, ökar kvinnors halter av stresshormoner och de ligger sedan kvar på en hög nivå hela kvällen. Det brukar förklaras med att hemmet för många kvinnor är en andra arbetsplats, medan män i större utsträckning ser hemmet som en plats för återhämtning.”
hjart-lungfonden.se

Dagens låt: Todd Rundgren – Hello it’s me

Publicerat den
Kategoriserat som Fredagslistan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.