Atlantic Crossing


”När Norge 1940 ockuperas av Tyskland tvingas kronprinsessan Märtha och hennes barn att fly till USA. De blir gäster i Vita huset och hennes närvaro i USA påverkar president Roosevelts perspektiv på de tragiska händelser som utspelar sig i Europa.”

Nu har jag tittat klart på alla åtta delarna av Atlantic Crossing på SVT. En väldig bra serie tycker jag! Sevärd! Sofia Helin är jättebra som Märtha.

”Norska Atlantic crossing tar hem priset för bästa tv-film eller miniserie vid den internationella Emmygalan. Svenska Sofia Helin spelar huvudrollen.”

”Så vad är fakta och vad är fiktion? Var har manusförfattarna tagit sig friheten att fritt tolka vad som skedde och var har sanningen helt fått ge vika för ett bättre manus? Nedan har vi samlat några intressanta punkter från varje avsnitt. Atlantic Crossing: En storserie full med fakta, kuriosa och fiktion.

”Sedan 1991 är Harald V Norges kung. Han föddes den 21 februari 1937, som ende son till dåvarande kronprins Olav och kronprinsessan Märtha”. Läs mera om Norges monarki på Wikipedia.

Hur lika är skådespelarna de verkliga personerna? How the Cast of Atlantic Crossing Compares to Their Real-Life Counterparts.

Och läs ännu mera om serien och om skådespelarna på IMDb.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.