Söndag / Advent / kyrkan

Söndag i punktform


Advent
Idag har vi tänt det första ljuset. Vi har valt ljusgrå ljus detta året. Jag ska lägga några gröna kvistar i sedan tänkte jag. På spisen puttrar risgrynsgröten som vi åt till frukost idag. Elljusstakarna och granrisbrädan har jag också letat fram.

Julmarknad
Vi var hos farmor och farfar igår. Dottern var där på förmiddagen och fixade granen tillsammans med farfar. På eftermiddagen var vi på en liten julmarknad på en gård där det fanns kossor. Vi köpte julgodis. Det var lite snöblandat regn.

Julklappsbyte
På förmiddagen igår träffade jag mina tre vänner som jag brukar byta klappar med. Först tog vi en promenad och sedan fikade vi. Jag gav bort tvål + handkräm från New Body. Den doftar underbart! Jag fick julgransdekorationer från H&M som jag ska hänga i granen snart.

Kyrkan
Högmässa vid första advent med vacker körsång. Jag var där med mamma, dotter, bror och brorsdotter. De läste upp pappas namn i tacksägelsen. Att han blev 85 år 2 månader och 15 dagar. Det var fint. Efteråt fikade vi och jag åt en mjuk pepparkaka med cheesecake-fyllning.

Saffranskakor
P har bakat i denna veckan. Det blev skurna saffranskakor. De är redan slut.

Politiken
Vad har hänt i politiken i denna veckan då? Kristoffer Svenska Nyheter reder ut vad som egentligen hände med Sveriges första kvinnliga statsminister på superonsdagen. Bra sammanfattat! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.