Söndag / pappa / sorg

Söndag i punktform
Foto: Nilla Tankebubblor. Min pappa i september 2019.

Pappa
Min fina pappa. Ditt liv var innehållsrikt och du fick uppfylla dina drömmar. Jag är stolt över att ha haft dig som pappa. Jag är glad över att du fick leva färdigt ditt liv till slutet, och att vi fick vara med dig när du tog ditt sista andetag. Vi satt hos dig, min mamma, min bror och jag när du somnade in. Det var fint att få vara tillsammans i denna stunden. Nu är det över och du är på ett bättre ställe där du slipper att ha ont. Vila i frid kära pappa.

Sorg
”Sorg är namnet på saknad, förlust och ledsamhet och sorgearbete den ansträngning som finns i handhavandet av sorg”. Det är bra med sorg, en behöver sörja. Att prata och gråta tillsammans är viktigt. Minnas och titta tillbaka på det som har varit. Sorgearbete får ta den tid det tar.

Språket
Jag beklagar sorgen är ett vanligt uttryck och jag tar naturligtvis inte illa upp om någon säger så, jag vet att folk menar väl. Men en vill egentligen inte beklaga sorgen utan att någon har förlorat sin kära. I’m sorry for your loss säger man på engelska och det passar bättre in. Jag beklagar din förlust blir dock lite konstigt på svenska, en tänker på sport och att ha förlorat en match typ. Så här har jag hittat fina alternativ. Till exempel: Jag deltar i din sorg. Du har mitt varmaste deltagande. Så sorgligt att X har gått bort, du har all min medkänsla. Mina tankar är med dig. Jag tänker på dig/er.
Läs: https://lavendla.se/jag-beklagar-sorgen/
De flesta som har skrivit till mig i denna veckan har faktiskt valt alternativ så det är bra att det är etablerat.

Bilder
I tisdags kväll tände vi ljus för pappa. Vi sitter och tittar på foton från förr. Till exempel de fina åren då vi hade båt och pappa spelade orgel. På den sista bilden här är pappa ungefär i samma ålder som jag är nu. ”Han med den röda mustaschen”. ♡

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.