Trevlig helg / fredagslistan / inser

Trevlig helg
Foto: Nilla Tankebubblor

Fredagslistan

VECKANS PERSONLIGA:
Personligt kommer i söndagsinlägget. Idag blir det ett helt vanligt fredagsinlägg, som jag gjorde klart det mesta av redan förra helgen. Det har varit en omvälvande vecka, och det är skönt med lite rutiner igen även om ingenting någonsin blir sig helt likt igen…

VECKANS BÄSTA:
Skratta med Underbara Clara!

VECKANS KARTOR:
Så kul att se historiska flygfoton! Tack för tipset brorsan.
Gå in på eniro.se och kolla på kartor, gå in under fliken där det står sjökort m.m och välj historiska flygfoton. Dra i pilen över din karta för att se hur det såg ut för ca 50-60 år sedan.

VECKANS 9GAG:
Clinch knot.
bronsåldern!
Kommunikationsmissar.
Tjurfäktning. Tjurar kan hoppa.
De intelligenta tvivlar
Gammal nog att veta.
Hunden med världens bästa balans!
Hundar då och nu. och så katter…
Katt-gos!

VECKANS MILJÖ:
”PFAS är industriellt framställda ämnen som är extremt svårnedbrytbara i naturen – och i kroppen! Vi blir aldrig av med dem, de ansamlas. Så om exponeringen fortsätter får man till slut toxikologiska effekter.
PFAS består av kemiskt framställda kolkedjor bundna till flouratomer, en av de starkaste kemiska bindningarna som finns – och som troligen aldrig bryts ner. De är motståndskraftiga mot nedbrytning och ackumuleras i naturens näringskedjor. Ett stort antal PFAS är reproduktionsstörande och misstänkt cancerframkallande.” https://4health.se

VECKANS HÄLSA:
”Efter höstdagjämningen står solen alldeles för lågt på himlen för att vi ska kunna dra nytta av den. I alla fall när det kommer till att bilda mer D-vitamin. Och den D-vitamindepå som vi byggt upp när vi exponerat vår hud i solsken räcker högst 60 dagar efteråt.” Så länge räcker ditt lager av D-vitamin. Kurera.
”En studie gjord vid universitet i Georgia, USA, visar nämligen att det finns ett nära samband mellan för låga halter D-vitamin och säsongsbunden depression, SAD, ett tillstånd som hela tio procent av världens befolkning drabbas av, enligt studien. En av faktorerna till varför man drabbas tros vara brist på D-vitamin.” Nära samband mellan D-vitaminbrist och depression. Kurera.

VECKANS SÖMN:
Läs om sömncykeln och hur man får bra sömn. Kurera.

VECKANS INSTAGRAM-TIPS:
Folk inser när de inser. När de är redo och mottagliga.
Man kan förklara och förtydliga i oändlighet men ändå inte påverka hur budskapet landar hos mottagaren. Bästa Vulverine!

VECKAN TIPS:
Du kan läsa på Instagram utan ha Instagram själv. Gäller öppna konton. Kolla på https://www.picuki.com/

VECKANS FEMINISM:
Om en kvinna släpper en s.k. kontroversiell bok hamnar fokus på henne som person istället för på boken/ämnet, till skillnad från när en man gör samma sak. ”Man kan ju också testa att bemöta det hon säger med egna sakargument”. Cissi Wallin i teflon.

VECKANS KÄNSLOR:
Är du en People Pleaser?
Människor handlar oftast utifrån två grundläggande krafter: 1. Att på något sätt uppnå en bra känsla eller 2. Att på något sätt undvika en dålig känsla. Läs ett bra inlägg om ämnet här: www.angelicaweston.com
”People pleasing i själva verket kan ses som en form av manipulation, ett försök att kontrollera omgivningens bild av mig. Det är både fruktlöst och omöjligt. Alla har rätt till sina åsikter om mig, de har till och med rätt att ha “fel” om mig. Vad skönt det kändes att inse det, andras åsikter är inte en objektiv sanning!Krickelins.se

VECKANS CITAT:
”Om något kostar mig min inre frid, kostar det för mycket”.

VECKANS FUNDERING:
Är du rädd eller beredd om krisen eller kriget kommer? Vad gör du när det blir ett längre strömavbrott? Underbara Clara har ett bra inlägg om detta med bra kommentarer på sin blogg.

VECKANS TANKE:
”We beg women to love themselves, but tell confident women to calm down.”
?…Ironin i det.

Dagens låt: André Rieu – La Paloma

Publicerat den
Kategoriserat som Fredagslistan

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.