Söndag / Ven / Sofiero

sondag

sondag
 
Ven
Jag har varit på Ven en gång innan, det var 1987. I torsdags var det dags att återvända. Det var lika blåsigt som jag minns det, men nu med mera turister. Denna gången hade jag min man och våra goda vänner med mig. Vi hyrde cyklar och hade en fin dag med blandat väder.

Landskrona
Vi sov över i Landskrona på Öresund hotell. Där fanns ett spa på översta våningen. En av utomhuspoolerna hade glasbotten! Ser ni segelbåten under mig? Det var skönt med spa efter cyklingen. Efter att vi hade badat, bubblat och bastat åt vi trerätters middag på hotellet.

Citadell
På fredagen besökte vi Landkrona citadell. Vi följde med på en spännande guidad tur, ner i den gamla fänglsehålan och upp i fängelsetornet! Det började dock som en fästning redan på 1500-talet. Intressant historia.

Sofiero
Ingen guidad visning på Sofiero slott blev det. Kanske nästa gång, för jag vill dit igen! Men det var ju fullt tillräckligt att strosa runt i den stora slottsträdgården. Så vackert!

Korrö

Vi såg teatern Grevinnan och betjänten på Korrö igår. Det var mitt första besök på Korrö. Vi hann inte se så mycket av övriga, men det verkar vara fint där! Vacker omgivning vid Ronnebyån.
 
sondag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.