Trevlig helg! / fredagslistan / videkissar

helg

helg
   Bild: catwisdom

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
Jag blev så avslappnad på dagens massage.

VECKANS SÄMSTA:
”Viruset kommer att svepa fram som en storm, och jag tror att det redan finns många smittade i Sverige.
Men det är viktigt att inse att de allra flesta bara blir mycket lindrigt sjuka, och att en stor del inte kommer att märka att de är smittade alls, konstaterar han.
– Men äldre, och människor i riskgrupper, kan bli svårt sjuka, och våra åtgärder måste i första hand syfta till att skydda dem och bromsa smittspridningen så att inte de insjuknar samtidigt.
Men ännu ligger virustoppen framför oss. Johan Giesecke tror att den ligger en eller ett par månader bort. Sedan kan den pågå en tid, för att så småningom minska framåt sommaren”.
https://www.svd.se/virussmittan-kan-harja-i-manader

”en smittspridning kommer att börja avta först när en viss andel av befolkningen blivit smittade och därmed immuna och det har uppstått en så kallad flockimmunitet. Det vill säga när tillräckligt många människor är immuna så att viruset inte längre kan hitta nya vägar för att föra smittan vidare.
Först då kommer smittspridningen börja avta, när cirka 60 procent av befolkningen är immuna. Därefter kommer folk fortfarande att bli smittade, men i mycket långsammare takt, säger Jan Albert.”
”WHO har tidigare uppgett en dödlighet på 3,4 procent. Men denna siffra är det ingen insatt som tror på, eftersom WHO endast hade utgått från personer intagna på sjukhus. Sydkorea, däremot, är ett land där man genomför cirka 20 000 tester om dagen. Och där har dödligheten uppskattats till cirka 0,7 procent, vilket stämmer överens med andra uppskattningar.”
https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2020/03/13/professor-ratt-att-inte-stanga-skolorna/

VECKANS TV-SERIE:
Homeland, Jills veranda, Let’s Dance!?

VECKANS 9GAG:
About Corona…
Bad guy

VECKANS HÄLSO-TIPS:
Om metaller i munnen. För fri tandvård!
https://blogg.karinbjorkegrenjones.se/2020/03/18/sund-kropp-frisk-mun/

VECKANS UTROPSTECKEN:
”Jag läste förresten också att man via satellitbilder kan se hur utsläppen har minskat drastiskt sedan Corona kom till stan. En bra grej i alla fall. Vi kan alltså ställa om. Om vi verkligen vill. Det slog mig att vi kanske borde fatta galoppen nu och se Coronaviruset som ett stort fuck you-finger från moder jord till hela mänskligheten. En liten påminnelse om att vi prövat naturens tålamod länge nog och en hint om att den inte behöver oss utan snarare skulle må mycket bättre helt utan fölk. Smältande isar, rasande skogsbränder och kraftfulla orkaner har ju inte bitit på kapitalismen hittills. Har inte varit tydligt nog”. Läs hela texten här:
https://bloggfrossa.blogspot.com/2020/03/en-dasspappersdystopi.html

VECKANS TANKE:
Leva och njuta i nuet. Ta vara på det som är bra.


Dagens låt: The Weeknd – In your eyes

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.