Kryssning Stockholm – Helsingfors Finland

hav
Semester
En liten semesterresa med våra goda vänner, två familjer, åtta personer. Det är första gången som barnen och jag är i Finland! Vi åkte tåg till Stockholm. Åt lunch på Meatballs for the People. Tog en promenad på söder och till färjan. Åkte tåg dit på söndagen och hem på onsdagen.

hav  Solnedgång över Åland.

hav
Kryssning
Vi har åkt med Viking Line Gabriella från Stockholm till Helsingfors. P och jag hade en hytt med fönster och med dubbelsäng. Barnen hade också en fönsterhytt. Det blev en fin kväll med buffé och vacker solnedgång över Åland. Det var lugnt och fint, inte särskilt blåsigt.
Hemresan då fick vi en fin trerätters middag. Sedan var det dags för färgglada drinkar och karaoke och barnen ställde upp med varsin sång! Våra barn sjöng Hej Monika! och vännerna sjöng Punkrocker. I övrigt var det mest sånger på finska som vi tillslut skrålade med i.

hav  Tempelplatsens kyrka

hav
Helsingfors
Vi tog oss runt med spårvagn. Först såg vi Senatstorget och Domkyrkan utifrån. Den kyrkan som vi gick in i heter Tempelplatsens kyrka, den som har sprängts in i berget på 60-talet. Vi fikade på Fazer café i centrum. Det blev lite shopping för dottern som fick en t-shirt på Weekday. Vi var på marknaden och smakade på Muikku, friterad siklöja. Så tog vi båten över till Sveaborg och vandrade runt där en stund bland fästningarna.

hav  Snake

hav
Grönan
Vi kom tillbaka till Stockholm på tisdagen och checkade in på Scandic på Kungsgatan. Lunch i Hötorgshallen och sedan tog vi oss ut till Djurgården, där vi tillbringade eftermiddagen och kvällen på Gröna Lund. Barnen åkte den nya Snake två gånger. Jag var med på House of Nightmares och på Lustiga huset. Vi hade Femkamp också, det var kul! Min bästa gren var pilkastning.

Shopping
Dottern fick ett par jeans från Monki. Jag handlade en liten svart axelremsväska och en vit t-shirt på Arket. Ett te på Designtorget. En liten plånbok blev det med och hårband. Och fru K fick en elefant-nyckelring i present.

Inlåsta
På onsdagen provade vi på Escape Room. Det var första gången för P och mig, de andra har kört tidigare. Vi hade två likadana rum som heter Prison Break. Vi var fyra i varje rum och jag var med P och våra barn. Det var väldigt fint ordnat och uttänkt. Man ska med hjälp av logik och matematik klura sig ut från ett fängelse där man är inlåst, under tidspress. Det kändes som att få underkänt på ett stort IQ-test ungefär.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.