Julen 2018

jul
Vi åker hem till barnens farmor och farfar på landet på lillejulen och så sover vi där i två nätter. Barnen leker med sina kusiner och även två av sina sysslingar. Det är minusgrader och det finns litegrann snö så att det går att åka pulka. De bastar och rullar sig i snön. Barnen och de två kusinerna klär granen tillsammans. Det kommer en tomte! Tösen får ett par svarta Sony hörlurar. Sonen får ett par datorspelshörlurar med mera. Jag börjar att läsa och läser ut hela boken om Andrées polarexpedtion av Bea Uusma på dagen innan julafton. Vilken bok alltså! Läs den! Väldigt spännande och välskriven bok.

jul
Nu har det blivit plusgrader och solsken. Vi är hemma igen och bjuder mina föräldar och brorsan med familj på middag. Det blir gräddädelostfylld tunnskivad kalkonfilé med hasselbackspotatis och blåbärssås. Vi sitter i uterummet och äter. Där ute har vi även granen i år. Till eftermiddagsfika blir det mammas saffranspannkaka med sylt och vispgrädde (en tradition på julen sedan 1986).

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.