Yoghurtlimpa bröd glutenfritt formbröd

brod
Ingredienser 1 st:
5 dl mjöl (1 dl teffmjöl, 2 dl durramjöl, 2 dl havremjöl)
1½ msk fiberhusk
½ dl chiafrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 dl havregryn
1 tsk oskalade sesamfrön
1 dl hackade mjuka torkade dadlar eller aprikoser
1½ dl grovhackade hasselnötter och valnötter
5 dl grekisk yoghurt
1/2 dl småländsk ljung-honung (Honung ska inte värmas upp, så jag tog bort)
1/2-1 dl lingonsylt
lite solrosfrön ovanpå.

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Lägg in dadelbitarna så att de inte klumpar ihop sig. Rör i yoghurt, honung och sylt. Det ska bli en klibbig smet, men inte rinnig. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform på ca 1½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.
Detta är ett favoritbröd! Jag har tipsat om det tidigare. Och nu har jag, men hjälp från Annelie Blomster & bakverk, gjort det glutenfritt!

brod

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.