Söndag / andra advent / hängrännor

sondag
advent
Adventspresenter
Ett tips från mig: Jag har ju brukat att ge barnen adventspresenter. De får varsin lite större present på söndagarna istället för varje dag i december. Det blir bara 4 paket/barn paketer att slå in då. Nu har de dock inte samma sug efter några presenter, så i år blir första året utan. Jag ska nog hitta på några små överraskningar i alla fall. Idag gjorde P risgrynsgröt till frukost.

Hårsvallet
Dottern var hos frissan i onsdags. Hon är fin som hon är. Men hon vill prova på att färga håret och det fick hon denna gången. Blonda målade slingor. Lite ombre eftersom slingorna började längre ner i håret. Sedan fick hon det lockat med locktång också. Vilket svall det blev!

Stuprör
Vi har nu, i samband med altanbygget, bytt ut alla stuprör och hängrännor på huset. De nya hängrännorna är skarvfria och de är rymmer mer vatten. De är snyggare och smälter in utseendemässigt. Rennit heter systemet.

Smörgåsgrill
Vi hade en liten smörgåsgrill på 90-talet typ, innan barnen. Men nu på tösens förslag köpte vi en igen. Denna gången en lite större. Den har plana men randiga plattor. Russell Hobbs family grill and melt.

Nyårsafton
Julhelgen firas med familjen varje år, det vet man och det är skönt. Men Nyårsafton är alltid jobbigt, för vi vet inte vad vi ska göra. Det är inte alltid lätt att bjuda in folk heller, för alla verkar redan ha sina rutiner och umgängen klara för denna dagen. Jag är sugen på något annat än parmiddag.

Tristess
Något som jag har svårt för är att hantera stress och att hantera tristess. Jag trivs helt enkelt med lagom! Så det gäller på något att skapa det där som är mittemellan. För mig är inte lagom tråkigt, det är balans. Jag behöver lika delar av stilla egentid och av aktiviteter tillsammans med andra.

sondag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.