Söndag / High Chaparral / Liseberg

söndag
helix
Fiskpedikyr
Jag var på fiskpedikyr med min dotter denna veckan. Det var hennes förslag. När det väl var dags att doppa i fötterna bland de små fiskarna så var det dock bara jag som satte ner fötterna. Tösen tyckte att det verkade alldeles för läskigt med så många fiskar. Så kan det gå. Hon var desto modigare på Liseberg.

High Chaparral
Det blev ett besök på High Chaparral i onsdags. Jag var där tillsammans med mina barn, mina föräldrar, brorsan och hans fru och dotter. Vi hade roligt tillsammans! De har kul shower och det finns mycket att göra. Jag provade på att vaska guld och besöka Onkel Sams stuga, som jag inte gjort tidigare. Lilleman klättrade upp på stolan i stugan. Det var spännande där! Förra gången var vi på High Chaparral 2010. Då fotade jag lite mera.

Churros
Jag smakade churros för första gången på High Chaparral. Churros är ett spanskt bakverk som består av spritsad deg som är friterad. De doppas i socker och kanel och äts med chokladsås.

Liseberg
Så var det då dags för Helix! Jag har åkt den längsta och snabbaste berg- och dalbanan i Skandinavien. Det var en rejäl upplevelse. En gång får dock räcka för mig. Mera om vårt besök på Liseberg i tidigare inlägg.

Blå Måne
Uttrycket Once in a blue moon betyder någon som händer då och då. Inte så ofta. ”Eftersom ett synodiskt månvarv är omkring 29,53 dagar, och ett jordvarv är omkring 365,26 dagar, består varje solkalenderår av ungefär elva dagar fler än de tolv månvarven. De extra dagarna samlas och vartannat eller vart tredje år (sju gånger under 19-åriga Metons cykel) uppstår detta fenomen, alltså
en extra fullmåne.” Nästa gång vi får Blue Moon är 2018.

sondag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.