Nillas kladdkaka
200 g smör
4 ägg
3 dl ekologiskt rörsocker
1 dl ljust muscovadosocker
2 dl kakao t ex Kung Markatta
2½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver
1½ krm salt
100 g mörk choklad gärna Fairtrade Anthon Berg.
3 dl ekologiskt rörsocker
1 dl ljust muscovadosocker
2 dl kakao t ex Kung Markatta
2½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver
1½ krm salt
100 g mörk choklad gärna Fairtrade Anthon Berg.
Sätt ugnen på 175 grader.
Använd en form med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter, som du smörar och häller lite ströbröd i.
Smält smöret. Smält bitar av mörk choklad i smöret på eftervärmen.
Blanda mjöl, kakao och salt i en bunke.
Vispa äggen i en annan större bunke.
Vispa ihop socker och ägg.
Häll i smöret och chokladen.
Rör, med en träslev, i mjöl-blandningen och vaniljpulvret lite i taget.
Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Den ska vara i ugnen tills den har stelnat på ytan, lyft sig och spruckit lite, men fortfarande är kladdig i mitten.
Låt kakan svalna under bakduk.
Den blir som godast om den svalnat helt och fått stå i kylskåpet i några timmar!
/ Nilla 2015
Smält smöret. Smält bitar av mörk choklad i smöret på eftervärmen.
Blanda mjöl, kakao och salt i en bunke.
Vispa äggen i en annan större bunke.
Vispa ihop socker och ägg.
Häll i smöret och chokladen.
Rör, med en träslev, i mjöl-blandningen och vaniljpulvret lite i taget.
Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Den ska vara i ugnen tills den har stelnat på ytan, lyft sig och spruckit lite, men fortfarande är kladdig i mitten.
Låt kakan svalna under bakduk.
Den blir som godast om den svalnat helt och fått stå i kylskåpet i några timmar!
/ Nilla 2015